Renault Eolab: 1 op 100 met een hatchback

Renault presenteert tijdens de komende AutoSalon in Parijs de Eolab, een hybride conceptauto met een ultralaag brandstofverbruik van 1 liter op 100 kilometer.

Om tot dit zeer lage verbruik te komen, hebben de Fransen zich toegelegd op drie aspecten van de auto: de aërodynamica, het gewicht en nieuwe ‘Z.E. Hybrid’-technologie. Zo heeft de conceptauto een aërodynamisch silhouet voor minder luchtweerstand, en elementen als een actieve spoiler en stabilisatoren, die voor extra stabiliteit zo nodig uitvouwen.

Renault Eolab zuinig concept auto toekomst 24

Door toepassing van onder meer aluminium, kunststof en magnesium voor de carrosserie is deze concept bovendien zo’n vierhonderd kilo lichter dan een vergelijkbare middenklasser. De speciale ‘Z.E. Hybrid’-techniek maakt het verder mogelijk om ritten tot ongeveer zestig kilometer emissievrij af te leggen met snelheden tot 120 km/h. De Z.E. Hybrid-technologie vult de komende jaren het huidige aanbod Z.E.-modellen van Renault aan.

De Eolab wordt aangedreven door een kleine driecilinder benzinemotor van 999 cm³, met een vermogen van 75Pk en een koppel van 95Nm. De motor werkt samen met een nieuwe transmissie zonder koppeling, gebaseerd op een compacte, economische drieversnellingsbak. De transmissie biedt een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de meeste hybrideauto’s, die voorzien zijn van een continu variabele transmissie of een transmissie met dubbele koppeling.

Renault Eolab zuinig concept auto toekomst 25

Die zijn door hun grotere formaat, hogere gewicht en kostprijs minder geschikt voor kleine, zuinige auto’s als de Eolab. Uniek aan dit concept is de plaatsing van de koppeling, die een elektromotor met permanente magneten omvat. De compacte en uiterst efficiënte elektromotor levert wanneer extra vermogen nodig is, een vermogenspiek van 50kW en 200Nm koppel. De batterij is met 6,7kWh krachtig genoeg om het model in de elektrische modus aan te drijven.

De Eolab is een soort staalkaart van Renaults innovaties op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit. De conceptauto past uitstekend bij Renaults doelstelling om een zeer laag verbruik bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk automobilisten.

Door betaalbare techniek te gebruiken, heeft Renault er bovendien van meet af aan rekening mee gehouden dat de auto in de toekomst mogelijk ook in serieproductie wordt genomen, want de Eolab is in feite een hatchback voor het B-segment en bevat meer dan honderd technische innovaties die in de toekomst worden overgenomen in nieuwe modellen.

Renault Eolab zuinig concept auto toekomst 22

Tenslotte meldt het merk nog dat de Eolab naadloos past in het project ‘2 l/100 km-auto voor iedereen’, dat in Frankrijk is gelanceerd in het kader van het Franse economisch herstelplan ‘Nouvelle France Industrielle’.

Met een verbruik van slechts 1 liter per 100 kilometer gaat Renault echter nog een stap verder. Het resultaat is mede tot stand gekomen door co-innovatie en samenwerking met onder meer Michelin, Continental en Saint-Gobain.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: