Renault frist Laguna op voor nieuw modeljaar

Waar Renault met de Mégane één van de bestverkopende auto’s in Nederland in de markt zet wil het met de Laguna al jaren niet echt lukken.

Kennelijk reden voor Renault om de Laguna een opfrisbeurtje te geven en wel een opvallende. Niet zozeer qua uiterlijk maar wel qua techniek want de Laguna is voortaan alleen nog leverbaar met dieselmotoren. Daarmee draait Renault in mijn ogen de particuliere verkopen van dit model meteen de nek om.

Renault Laguna 2013 07

Goed, diesel dus zoals gezegd. De instapper is vanaf nu de dCi 110, die met zowel een handbak als een EDC-automaat beschikbaar is. Ietsje beter qua vermogen heeft het de dCi 150, die overigens altijd handgeschakeld is. Topper is nu de dCi 175 die altijd met een zestrapsautomaat geleverd wordt. Al deze motoren zijn leverbaar op de Hatchback en Estate, de Coupé is niet met de dCi 150 leverbaar.

Renault Laguna 2013 04

De Laguna krijgt verder nieuwe LED-dagrijverlichting en velgen (16”- of 17”-inch) mee. Het Bose-uitrustingsniveau krijgt nieuwe bekleding, 17-inch lichtmetaal en een zwart gelakt radiofront. Verder zijn 10 luidsprekers en een digitale versterker die het signaal verwerkt en 6 aparte equalizer kanalen op die versie standaard. Via de centrale luidspreker in het dashboard komt het geluid zuiver en centraal door waardoor alle inzittenden, rechts of links in de auto, van het geweldige geluid kunnen genieten. In de wielkast links achter zit een neodyme speaker voor de weergave van de lage tonen die voor een hele getrouwe weergave zorgt door de hele auto heen.

Renault Laguna 2013 03

De vernieuwde Laguna beschikt verder over het in de nieuwe Clio geïntroduceerde multimediasysteem met internet Renault R-Link waarin alle functies zijn ondergebracht: navigatie, radio, Bluetooth en audiostreaming Renault R-Link biedt ook diensten voor de auto en ook een uitgebreide catalogus met apps, die vanuit de auto kunnen worden gedownload. Deze functies worden bediend via een groot touch screen met een diagonaal van 7”-inch, door spraakherkenning of via de knoppen naast het stuur.

Renault Laguna 2013 010

Optioneel is het 4Control-chassis leverbaar dat de Laguna voorziet van vierwielbesturing en dus betere rijeigenschappen, aldus Renault. Deze optie is alleen beschikbaar op de dCi 150- en 175-versies. Voor de versie met R-Link, wordt de specifieke app ‘4Control monitor’ aangeboden (later leverbaar). Met die ‘4Control monitor’ kan de bestuurder in real time de werking van het 4Control-systeem op het rijgedrag van z'n auto bekijken.

In Juni staan de vernieuwde Laguna versies bij de dealer. De prijzen volgen ergens volgende maand.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: