Renault frist Mégane op, uiteraard inclusief plug-in hybride

Renault heeft de Mégane voorzien van de nodige updates. Het model zal daarbij vanaf komende zomer voor het eerst beschikbaar zijn met de E-Tech plug-in hybride aandrijving. Die aandrijving maakt een puur elektrisch bereik tot 65 kilometer in stadsverkeer mogelijk.

Uiteraard bestaat het dashboard voortaan uit een 9,3”-inch touchscreen voor het Easy Link-multimediasysteem en een digitaal instrumentenpaneel in 10,2”-inch formaat. Als onderdeel van de update ontvangt de Mégane ook nieuwe rijhulpsystemen, waaronder een snelweg en file-assistent. Ook zijn er nieuw ontworpen full-LED-koplampen en een subtiel aangepaste voorkant.

De E-Tech plug-in hybride bestaat uit een 1,6-liter benzinemotor met een deeltjesfilter, twee elektromotoren, een multimode transmissie en een lithium-ionbatterij met een capaciteit van 9,8 kWh. Dankzij de recuperatieprestaties in het stadsverkeer kan de nieuwe Mégane tot 65 kilometer puur elektrisch rijden in de WLTP-testcyclus.

In de mix van stads- en interlokale ritten is een elektrisch bereik van 50 kilometer mogelijk bij snelheden tot 135 km/h. De E-Tech plug-in hybride aandrijving komt als eerste beschikbaar in de Mégane Grandtour en wordt later geïntroduceerd in de 5-deurs.

De snelweg- en file-assistent kan zelfstandig versnellen, remmen en sturen op wegen met meerdere rijstroken. Bovendien breidt Renault de noodremassistent uit met voetgangersdetectie. Ook nieuw is een dodehoekdetector met radar en vermoeidheidsdetectie. Bovendien is er de adaptieve cruise control met stop-and-go-functie in de varianten die beschikken over de EDC-automaat met dubbele  koppeling.

Het uiterlijk van de Mégane wordt standaard gekenmerkt door full-LED-koplampen in een nieuw ontwerp. De achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, ook in LED-technologie, presenteren zich ook in een gemodificeerde look.

Het interieur is voorzien van een nieuwe middenconsole met een gemoderniseerd bedieningspaneel voor de airconditioning en de volledig geïntegreerde Easy-Link-informatieterminal met een 9,3-inch touchscreen. Afhankelijk van de uitrusting ontvangt de Mégane ook een digitaal instrumentenpaneel met een schermdiagonaal van 10,0”-inch, inclusief een navigatiedisplay. Nieuwe stoffen voor de bekleding zijn ook beschikbaar.

Als onderdeel van de facelift heeft Renault de vorige GT-Line-uitrusting vervangen door de RS-Line-variant. Die wordt gekenmerkt door een nog sportievere uitstraling. Kenmerken omvatten een luchtgeleidingselement in de stijl van de voorvleugel van Formule 1-auto's en een brede luchtinlaat met honingraatrooster in het voorschort zoals in de Mégane RS Trophy. Er zijn ook dubbele uitlaatpijpen, sportstoelen met decoratieve elementen in grijs en oranje, sportstuurwiel met geperforeerde lederen bekleding en aluminium pedalen.

De Mégane RS profiteert ook van de facelift. De 300 PS-motor die eerder was gereserveerd voor de Mégane RS Trophy, wordt de standaardmotor voor het sportmodel. Afhankelijk van de krachtoverbrenging, mobiliseert de 1,8-liter turbobenzinemotor maximaal 400 Newtonmeters (handgeschakelde transmissie) of 420 Newton-meters (EDC-transmissie met dubbele koppeling).

De vernieuweingen in het interieur worden uiteraard ook overgenomen door de RS. Een aangepaste RS-monitor biedt als extra nog realtime informatie over het motorvermogen, momentaan koppel, versnellingswaarden en motorparameters zoals boostdruk en olietemperatuur.

Uiteraard blijft ook de RS Trophy in het assortiment, met af fabriek een Cupchassis. Naast 25 procent steviger schokdempers, 30 procent stijvere veren en 10 procent steviger anti-rolbeugels, is ook een mechanische Torsen-differentieelslot op de vooras bij deze uitvoering van de partij.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: