Renault Kadjar voorlopig met drie motoren en 4wd leverbaar

Uiteraard presenteert Renault tijdens de AutoSalon van Genève meer details van de Kadjar, de auto die met auto’s als de Hyundai Tucson, Kia Sportage en Nissan Qashqai de strijd aan moet gaan.

Voorlopig zal er in die strijd keuze zijn uit een drietal motoren, twee diesels en één benzine. Om met die laatste te beginnen, het betreft dan de bekende Energy TCe 130 met een vermogen van 130Pk en 205Nm koppel. Of er nog sterkere of zwakkere varianten in de pijplijn zitten is nog niet bekend.

Renault Kadjar TCe dCi bruin 4wd 2016 07

Op diesel gebied is er keuze uit de Energy dCi 110 dieselmotor met handbak of EDC-automaat met dubbele koppeling. De gemiddelde uitstoot van beide versies ligt op 99 g/km, wat voor de zakelijke rijder een bijtelling van 20% betekent. Verder is er nog de Energy dCi 130 met een vermogen van 130Pk die eventueel ook met vierwielaandrijving te leveren is.

Renault Kadjar TCe dCi bruin 4wd 2016 10

Daarmee is het overigens oppassen, want ook met vierwielaandrijving is de Kadjar in principe een voorwielaangedreven auto. Pas wanneer de “Lock-stand”  wordt gebruikt is de vierwielaandrijving continu ingeschakeld. 50% van het koppel gaat in deze modus naar de achterwielen en de rest naar de voorwielen. Deze modus is echter maar tot 40 km/h actief.

Daarboven schakelt de Kadjar normaliter weer over op voorwielaandrijving of zodra de draaiknop in Auto-modus wordt geplaatst. Het koppel wordt vanaf dat moment automatisch over de voor- en achterwielen verdeeld, afhankelijk van de omstandigheden. In de 2WD-stand zijn uiteraard alleen de voorwielen voorzien van een aandrijfmogelijkheid.

Meer volgt binnenkort.

Renault Kadjar TCe dCi bruin 4wd 2016 05 Renault Kadjar TCe dCi bruin 4wd 2016 04 Renault Kadjar TCe dCi bruin 4wd 2016 03 SELECTION PRESSE - EN SITUATION

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: