Renault laat Clio RS 200 los

Het heeft even geduurd, maar vandaag hebben we de details van de Renault Clio RS 200 EDC.

De 1,6-liter turbo in de RS levert 200Pk en 240Nm koppel bij 1.750 toeren per  minuut. Daarmee is het maximale vermogen, dankzij de turbo, eerder voor handen dan bij zijn hoogtoerige ongeblazen voorganger.

Renault geeft voor dit bommetje een verbruik op van 6,3 liter per honderd kilometer en de uitstoot bedraagt 144 gram CO2 per kilometer. De topsnelheid bedraagt 230 km/h, de sprint naar de 100 km/h is in 6,7 seconden afgerond, mede dankzij de automatische ESC transmissie met dubbele koppeling en launch control.

Renault Clio RS 2

Standaard staat de CIio RS op 17”-inch lichtmetaal, 18”-inch is optioneel leverbaar. Voor een nog beter weggedrag werd de achterwielophanging 10 procent stijver en om alles weer netjes tot stilstand te brengen worden achter schijven met 260mm en voor met 320mm doorsnede gemonteerd. Een elektronisch differentieel moet er voor zorgen dat al het vermogen fatsoenlijk op de weg is te krijgen.

Renault Clio RS 6

Mocht de standaard RS nog niet voldoende gekruid zijn dan is er nog een speciale Cup-versie leverbaar. Deze is nog eens 3mm extra verlaagd en 15% stijver. De diffuser zorgt voor 80 procent  extra downforce ten opzichte van de vorige generatie.

Er is keuze uit vijf exterieur kleuren, te weten: Glacier White, Flamme Red, Profond Black, Platine Grey en Sirius Yellow. Het interieur is voornamelijk zwart, maar rode stiksels met ditto RS-emblemen zorgen voor een sportieve ambiance.

Renault Clio RS 8

Nieuw is verder de Renault Sport Monitor 2.0. Middels dit systeem is het mogelijk om op het infotainment/navi scherm veel technische data over de auto en aandrijfkrachten te presenteren.

Jammer is dat de Clio net zoals bij de BMW M5 over een systeem beschikt dat het motor/uitlaatgeluid via de luidsprekers versterkt. Nog erger wordt het als je weet dat je zelf motorgeluiden van snelle andere Renaults, bijvoorbeeld de oude Alpine, aan en uit kunt zetten. Het moet niet veel gekker worden…

Respect Copyright!
%d bloggers like this: