Renault Mégane GT en GT Estate ook leverbaar met dikke Energy dCi 165 diesel

Renault meldt ons dat de Mégane GT en Mégane GT Estate voortaan ook te bestellen zijn met de nieuwe dikke Energy dCi twin-turbo diesel die er 165pk uitperst.

Dat is natuurlijk iets minder dan de 205pk die de benzineversie aan de vooras levert, maar je komt er dankzij een gunstiger verbruik wel een stukje verder mee. Dat verbruik bedraagt volgens de Fransen overigens 4,6 liter per 100 kilometer voor de hatchback en 0,1 liter meer voor de Mégane GT Estate.

De dieselmotor is door Renault Sport onder handen genomen en levert dus 165 pk (121 kW) vermogen. Het maximumkoppel bedraagt 380 Nm bij 1.750 t.p.m. Daarmee kan de bestuurder het uiterste vragen van de eveneens door Renault Sport ontwikkelde wielophanging en het 4CONTROL-onderstel, dat voor een veilig en dynamisch weggedrag zorgt op bochtige wegen.

Honderd keer per seconde berekent dat systeem de stuurhoek van de achterwielen en past die aan. Dat biedt extra stabiliteit op hogere snelheid en extra wendbaarheid als de bestuurder langzamer rijdt. Een zestraps EDC-automaat met dubbele koppeling is standaard.

Renault Megane Estate GT-Line Sport blauw zilver 2017 02

Met de vierwielbesturing en de standaard aanwezige automaat denken de Fransen natuurlijk wat pluspunten ten opzichte van z'n grootste concurrenten, de Volkswagen Golf GTD en de Seat Leon FR te hebben.

Datzelfde geldt ook voor de prijs, alhoewel deze diesel GT wel een een stukje duurder is dan z'n sterkere benzinebroer. De Renault Mégane GT en Mégane GT Estate met de Energy dCi 165 dieselmotor zijn per direct te bestellen en arriveren in het eerste kwartaal van 2017 in ons land.

De prijs komt uit op 36.140,- euro voor de hatchback, de Estate is 1.000,- euro duurder en komt uit op 37.140,- euro.

Renault Megane Estate GT-Line Sport blauw zilver 2017 15

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: