Renault onthult snel vierde generatie Scénic: een terugblik

In 1988 ontstond het idee voor een compacte familieauto van Renault bij toenmalig Renault Design Directeur Patrick Le Quément. Zijn idee leidde tot de realisatie van het studiemodel Scénic, een afkorting voor ‘Safety Concept Embodied in a New Innovative Car’. In 1996 verscheen de eerste generatie Renault Scénic, die wordt gezien als de allereerste compacte MPV op de Europese markt.

De lancering van de Renault Scénic vormt het startpunt voor een succesvolle carrière met in 1997 meteen een bekroning tot Europese Auto van het Jaar. Sinds de introductie van het eerste model zijn al bijna 5 miljoen exemplaren verkocht.

De populaire Scénic is onder z'n eigenaren een synoniem voor comfort, bruikbaarheid, innovatieve technologie en veiligheid. Voor de vierde generatie Scénic zal dat niet anders zijn volgens de Fransen, want die beleeft begin volgende maand z'n première op de AutoSalon van Genève.

Een mooi moment dus om hieronder eens de verschillende foto's te zien hoe dit model zich ontwikkeld heeft.

IDENTITES ET SCENES RENAULT SCENIC STATIQUE ET FAMILLE EN SITUATION EN SITUATION RENAULT SCENIC II ROUGE GAMME EN SITUATION - VUES EXTERIEURES RENAULT SCENIC II ET RENAULT GRAND SCENIC EN SITUATION - STATIQUE VERSION E3 BOSE

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: