Renault op komende AutoRai: NL-debuut voor Kadjar en Espace

Renault geeft op de AutoRAI 2015 (17-26 April) acte de présence met twee nieuwe crossovers, de Kadjar en de Espace.

Beiden maken hun Nederlands showdebuut al voor de showroomintroductie dus in de Amsterdamse RAI. Een nationale primeur is ook de Clio R.S. 220 EDC Trophy, de krachtigste Clio van dit moment. Ook showt de Renault de EOLAB, een ultrazuinige conceptauto die voor het eerst in ons land is te zien.

Renault Kadjar
Na het succes van de Renault Captur crossover in het B-segment, breidt Renault met de Kadjar zijn crossover-aanbod uit naar het C-segment. Behalve dat bezoekers het design van de Kadjar voor het eerst in Nederland tot in detail van dichtbij kunnen bekijken, hebben ze ook de mogelijkheid om zelf achter het stuur plaats te nemen.

De Renault Kadjar staat deze zomer bij de Renault dealer in de showroom. Prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

SELECTION PRESSE - EN SITUATION

Renault Espace
De drie Renaults Espace, die op de AutoRAI 2015 staan, zijn stuk voor stuk uitgevoerd als Initiale Paris, de meest luxe versie. Tot de uitrusting behoort onder meer Nappa-lederen bekleding, 10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen en het Renault Multi-SENSE-systeem.

Dit coördineert diverse technische voorzieningen in de Espace om het rijplezier en het comfort te vergroten, zoals het 4Control-onderstel, Electronic Damper Control, de interieurverlichting en het sfeergeluid dat de bestuurder kan selecteren en personaliseren.

Ook het elegante design van de Renault Espace is tot stand gekomen onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker – Directeur Industrial Design van Renault. Tijdens de AutoRAI is het op de Renault stand mogelijk om een virtuele proefrit te maken met de nieuwe Renault Espace.

De Renault Espace staat vanaf eind Mei bij de Nederlandse Renault dealers in de showroom.

VERSION INITIALE PARIS

Nog sportievere Clio R.S. 220 EDC Trophy
Bezoekers van de Renault-stand kunnen niet om de Clio R.S. 220 EDC Trophy heen. Behalve dat deze Clio R.S. met 20Pk meer (220Pk/162kW) nog sneller is, schittert de auto letterlijk op de AutoRAI 2015 door zijn speciale metallic goudgele carrosseriekleur die schuil gaat onder de naam Jaune Sirius. Daarnaast trekt de auto ook de aandacht met zijn 18”-inch Radical-wielen met diamanteffect, exclusieve Trophy-badges en een diffuser achter met dubbele uitlaten.

Het interieur is sportief aangekleed met onder meer met leder beklede sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en accenten in carbonlook. En omdat elk exemplaar een individueel nummer draagt en de Clio R.S. 220 EDC Trophy gelimiteerd in productie genomen wordt, is het voor bezoekers van de AutoRAI 2015 extra bijzonder om de auto in het echt te zien.

Vanaf deze zomer wordt de auto leverbaar en de prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

STATIQUE EN SITUATION

Ultrazuinige Renault EOLAB biedt blik in de toekomst
Met de EOLAB gunt Renault het publiek van de AutoRAI 2015 een blik in de toekomst. De conceptauto is dankzij de toepassing van onder meer aluminium, kunststof en magnesium zo’n vierhonderd kilo lichter dan een middenklasse model van gelijk formaat. De EOLAB heeft een efficiënte driecilinder benzinemotor in combinatie met een elektromotor.

Dat levert een bijzonder laag brandstofverbruik op; de hybride-auto is in staat om op 1 liter brandstof 100 kilometer te rijden. De EOLAB bevat meer dan honderd technische innovaties die mogelijk in toekomstige modellen van Renault zijn terug te vinden.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: