Renault past gamma Zoe aan, grotere actieradius mogelijk

Renault introduceert een nieuwe aandrijflijn voor de volledig elektrische Zoe. De in eigen huis ontwikkelde krachtbron (R240) draagt bij aan een grotere efficiency. Dat vertaalt zich in meer actieradius.

Actieradius

Mede dankzij de volledig nieuwe elektromotor neemt de actieradius van de Zoe toe tot zo'n 240 kilometer (volgens NEDC). In de praktijk, bij overwegend gematigde temperaturen, kunnen klanten rekenen op een bereik van circa 170 kilometer. Met de huidige Q210 aandrijfunit kan de Renault ZOE een afstand van zo’n 150 kilometer overbruggen.

Caméléon lader

Ook de R240 motor is uitgerust met de gepatenteerde Caméléon lader. Deze unieke lader maakt het mogelijk om op wisselstroom op zeer hoge vermogens op te laden. De lader converteert zelf de wisselstroom naar gelijkstroom om de batterij te voeden waardoor een separate omvormer in het laadpunt overbodig wordt. Hierdoor laadt de Zoe bij een regulier laadpunt gemiddeld 3 tot 6 maal sneller op dan concurrerende modellen wat resulteert in een grotere bruikbaarheid en meer elektrische kilometers.

De Caméléon lader van de R240 motor kan met maximaal 22kW laden, de huidige Q210 motor kan met maximaal 43kW laden. Om die reden blijft daarom ook de huidige Q210 motor leverbaar voor de mensen met een grote behoefte om te kunnen snelladen, waarbij de batterij voor 80% is gevuld in 30 minuten. De R240 motor zal 80% geladen zijn in 60 minuten bij een snellader of bij een regulier laadpunt met een vermogen van 22kW. Opladen via een regulier geaard stopcontact zal bij de R240 motor 3 uur sneller zijn dan voor de Q210 motor.

Doelgroep

De Zoe met de nieuwe motor is dan ook vooral geschikt voor automobilisten die thuis en/of op het werk laden en veel waarde hechten aan een grote actieradius. De Zoe Quickcharge is ideaal voor automobilisten die grotere afstanden rijden en vaak tussentijds willen snelladen.

De prijzen van de Zoe beginnen voortaan bij 20.990,- euro met nieuwe motor. De prijzen van de batterijverhuur blijven ongewijzigd. Bij de introductie van de nieuwe motor krijgt de huidige Q210 motor een meerprijs van € 500,- en de toevoeging “Quickcharge”.

EN ANGLAIS 1-Renault-ZOE 2-Renault-ZOE

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: