Renault presenteert eigen Qashqai: Kadjar

Met de Kadjar geeft Renault een vervolg aan zijn crossover-offensief, dat in 2013 een boost kreeg met de introductie van de Renault Captur. Die is met 178.000 registraties overigens inmiddels de populairste crossover in het B-segment in Europa.

De nieuwe crossover in het C-segment en natuurlijk gedoodverfd concurrent van de Nissan Qashqai onderscheidt zich van dat model met een vloeiend design en een sportievere uitstraling. De Kadjar maakt zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève (5-15 Maart) en verschijnt in Juni op de Nederlandse markt.

SELECTION PRESSE

Het zal dus geen verrassing zijn dat de Kadjar gebouwd wordt op het modulaire CMF-C/D platform van de Renault-Nissan alliantie. Volgens Renault trekt de crossover vooral in de passievolle introductiekleur ‘Rouge Flamme’ alle aandacht naar zich toe en wat mij betreft heeft ‘ie op het gebied van uiterlijk al een stapje voor op z’n concurrenten.

Het design van de Kadjar is meer dan een knipoog naar dat van de Renault Captur Concept en de DeZir, de spectaculair gelijnde sportcoupé van Renault. De afmetingen (4,45 m lang en 1,84 m breed) en de lage daklijn (1,60 m) zorgen voor een sportief voorkomen.

De Kadjar krijgt onder andere de beschikking over C-shape LED-dagrijverlichting en Full-LED koplampen. Die leveren met een 20% hogere lichtopbrengst beter zicht dan halogeenkoplampen.

De opmerkelijke lichtsignatuur van de achterlichten impliceert een golfbeweging en is geïnspireerd op die van de Renault Captur Concept.

SELECTION PRESSE

Grote velgen (optioneel tot 19”-inch), zwarte wielkastverbreders, aluminiumkleurige dakrails, bumperbescherming vóór en achter en een bodemvrijheid van 190mm benadrukken dat de Kadjar ook over een avontuurlijk karakter beschikt.

Er zal keuze zijn uit twee- en vierwielaandrijving (met drie standen: Auto, LOCK en 2WD). De achterbank (60:40 deelbaar) laat zich vanuit de bagageruimte gemakkelijk en snel neerklappen. De laadvloer kent twee posities: een voor een vlakke laadvloer, de andere voor zo veel mogelijk bagageruimte (max. 472 liter met de achterbank rechtop). Voor het vervoer van lange voorwerpen kan ook de leuning van de passagiersstoel neergeklapt worden.

Voor een extra ruimtelijk gevoel levert Renault desgewenst een groot panoramadak. Het instrumentarium bestaat uit een 7”-inch TFT-kleurenscherm. Daarbij is de Kadjar leverbaar met R-Link 2, het multimedia- en navigatiesysteem uit de nieuwe Espace.

VERSION BOSE - PLANCHE DE BORD

Renault biedt straks keuze uit diverse motoren, maar welke dat zijn wordt, net zoals de prijs, later bekend gemaakt.

In eerste instantie zal de Kadjar in het Spaanse Palencia voor de Europese markt, verschillende Afrikaanse landen en de landen langs de Middellandse zee worden geproduceert. Vanaf 2016 wordt Renault’s nieuwste echter ook in het Chinese Wuhan geproduceerd en wordt daarmee de eerste Renault die op Chinese bodem wordt gebouwd.

SELECTION PRESSE SELECTION PRESSE

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: