Renault presenteert krachtige 1.6 Twin-Turbo dCi dieselmotor

Renault introduceert nog dit jaar een nieuwe Energy dCi 160 Twin Turbo-motor,  de allereerste 1,6-liter dieselmotor met twinturbotechniek.

De motor levert met een cilinderinhoud van 1.598 cm3 een vermogen van 160Pk en een koppel van 380Nm. Met deze cijfers opereert de nieuwe motor volgens het Franse merk op het prestatieniveau van 2.0-litermotoren. Deze doorbraak gaat samen met een verbruik en een CO2-uitstoot die 25% lager liggen dan die van dergelijke motoren.

De toepassing van twinturbotechniek zorgt bij deze dieselmotor voor een betere trekkracht bij lage toerentallen en een hoog vermogen bij hoge toerentallen. Het systeem omvat twee sequentieel gemonteerde turbocompressoren:

De eerste turbo heeft een lage massatraagheid, wat bijdraagt aan de trekkracht in het lage toerengebied. Dit komt een snelle acceleratie en vlotte tussensprints ten goede. Maar liefst 90% van de maximale trekkracht is al vanaf 1.500 toeren beschikbaar. Hierdoor reageert de motor al vanaf lage toerentallen alert op het gaspedaal.

De tweede turbo is vooral in het hogere toerengebied actief. Hierdoor levert de viercilinder zijn hoge specifieke vermogen (100 pk per liter) bij de hogere toerentallen. Dit resulteert in een krachtige, lineaire acceleratie helemaal tot aan het maximale toerental.

De nieuwe dieselmotor profiteert van een reeks technologieën die door Renault zijn opgedaan in de Formule 1. Vooral op het gebied van koeling en inwendige wrijving is winst geboekt:

  • de overdwarse stroming van het koelsysteem zorgt voor snellere en efficiëntere koeling van de verbrandingskamers;
  • speciale U-Flex-zuigerringen passen zich aan de fluctuaties in het oppervlak van de cilinderwand aan – veroorzaakt door temperatuur- en drukwisselingen – waardoor de motor een optimaal compromis biedt tussen efficiency en wrijving;
  • de nokstoters zijn afgewerkt met DLC (Diamond Like Carbon) wat de inwendige wrijving eveneens tot een minimum reduceert.

Het brandstofinjectiesysteem van de Energy dCi 160 Twin Turbo doet zijn werk onder een druk van 1.800 bar voor een optimale samenwerking met de twee turbo's. Om de uitlaatgassen zoveel mogelijk te zuiveren, past Renault een NOx-filter en een partikel-regeneratiesysteem toe. Renault gaat de nieuwe krachtbron toepassen in zowel het D- als het E-segment.

Renault twin turbo dCi diesel 160 pk 1.6 liter 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: