Renault prijst nieuwe Clio GT en introduceert dCi 90 met EDC

De GT-uitvoering van de nieuwe Renault Clio Hatchback en Estate is een sportieve versie die in het gamma boven de Dynamique-uitvoering en onder de Clio RS wordt gepositioneerd en is leverbaar vanaf 21.990,- euro. Voor de Estate geldt een meerprijs van 1.000,- euro.

Het exterieur van de GT-uitvoering valt op door de specifieke voor- en achterbumper, de zijskirts, de diffuser aan de achterzijde, de lichtmetalen 17”-inch GT-wielen en diverse GT-logo’s. De koplampen met een donkere behuizing, de LED-dagrijverlichting in de voorbumper en de in kleur Gris Metal uitgevoerde buitenspiegelkappen zorgen eveneens voor een sportievere uitstraling. Standaard is verder een sportonderstel en de R.S. Drive-functie met de keuzestanden ‘Normaal’ en ‘Sport’.

RENAULT CLIO IV ESTATE GT (K98 GT) - PHASE 1

Binnenin is de Clio GT uitgerust met onder meer sportstoelen met specifieke bekleding, een met leder bekleed sportstuur, aluminium sportpedalen en GT-wijzerplaten in het dashboard. Verder zijn de veiligheidsgordels, de omlijsting van de buitenste ventilatieopeningen, de omlijsting van de versnellingspook en delen van de deurpanelen uitgevoerd in de kleur Gris Metal. Het standaard aanwezige multimedia-/navigatiesysteem R-LINK, de elektronisch geregelde airconditioning, de regen- en lichtsensor en de elektrisch inklapbare buitenspiegels maken de  uitrusting compleet.

RENAULT CLIO IV BERLINE GT (B98 GT) ET ESTATE GT (K98 GT) - PHASE 1

De Clio GT wordt aangedreven door de nieuwe TCe 120-motor met een vermogen van 120Pk en een koppel van 190 Nm (vanaf 2.000 t/min). Standaard is deze motor gekoppeld aan de automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. Deze zes versnellingsbak is zowel automatisch als handmatig via schakelflippers achter het stuurwiel te bedienen.

Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 5,2 l/100 km (volgens NEDC) met een bijbehorende CO2-emissie van 120 g/km. Dat betekent een bijtelling van 20 procent bij zakelijk gebruik.

Later dit jaar is de TCe 120 EDC combinatie ook beschikbaar voor de Expression- en Dynamique-uitvoering.

RENAULT CLIO IV ESTATE GT (K98 GT) - PHASE 1

Behalve de TCe 120 EDC GT is er nog een andere nieuwe versie in het Clio-gamma. De EDC-versnellingsbak is nu ook leverbaar in combinatie met de dCi 90-motor. De prestaties van de dCi 90 EDC zijn gelijk aan die van de handgeschakelde versie.

De dieselmotor levert 90Pk en 220 Nm koppel vanaf 1.750 t/min. De Clio dCi 90 EDC is niet uitgevoerd met het Stop & Start-systeem en de 15-inchwielen hebben plaatsgemaakt voor 16”-inch flex wielen voor de Expression en de Dynamique is standaard uitgerust met 16”-inch lichtmetalen wielen ‘Passion’.

Met een gemiddeld verbruik van slechts 3,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 95 g/km voldoen zowel de Clio Hatchback als de Estate dCi 90 EDC aan de eisen voor 20 procent bijtelling bij zakelijk gebruik. Beide varianten zijn bovendien tot het einde van 2013 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

RENAULT CLIO IV BERLINE GT (B98 GT) - PHASE 1

De Clio dCi 90 met de automatische EDC-versnellingsbak is leverbaar in combinatie met de Expression- en Dynamique-uitvoeringen. De meerprijs bedraagt 2.500,- euro ten opzichte van de handgeschakelde versies. Dat betekent dat de Clio Hatchback dCi 90 EDC leverbaar is voor prijzen vanaf 20.090,- euro en de Estate vanaf 21.490,- euro.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: