Renault prijst nieuwe Scénic vanaf € 25.490,- en Grand Scénic vanaf € 26.690,-

Twintig jaar nadat Renault ‘s werelds eerste compacte MPV (multi-purpose vehicle) introduceerde, maakt het merk de prijzen van de nieuwe generatie bekend.

De Renault Scénic staat vanaf november in de showroom, de Grand Scénic volgt net voor de kerst. Van de partij zijn daarbij altijd 20”-inch velgen, iets waar de Fransen bijzonder trots op zijn.

Behalve dat deze grote velgen de proporties van de nieuwe Scénic accentueren, geven ze – in combinatie met de hoogte van de taillelijn – de auto ook een dynamische, uitgebalanceerde uitstraling doordat de daklijn lager lijkt.

Renault Grande Scenic TCe EDC dCI oranje blauw 2017 05

Mocht je nu denken dat dat wel een prijzige aangelegenheid gaat worden, dan heb je ’t mis. Hoewel de banden voor deze velgen een stuk groter zijn, zijn ze niet duurder. Het prijsniveau is gelijk aan dat van de 17”-inch zomer- en winterbanden van de vorige generatie Scénic.

Bovendien beperken de hogere wangen van de band het risico van schade aan het wiel door bijvoorbeeld een stoeprand. De banden kunnen desgewenst ook worden voorzien van sneeuwkettingen en dat is goed om te weten mocht je in de winter met je lease-Scénic richting de Alpen gaan.

Het gamma biedt keuze uit vier dieselmotoren – gekoppeld aan ofwel een handmatig te bedienen zesversnellingsbak ofwel een automatische zes- of zeventraps EDC-transmissie (Efficient Dual Clutch) – en twee benzinemotoren gekoppeld aan een handmatig bediende zesversnellingsbak.

Renault Grande Scenic TCe EDC dCI oranje blauw 2017 06

Verder is een Hybrid Assist motorondersteuning leverbaar op de dCi 110-dieselmotor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De elektromotor wordt gevoed door een 48-voltbatterij en ontlast de dieselmotor. Als de bestuurder gas geeft, werkt de elektromotor met een vermogen van 10 kW samen met de dieselmotor. Daardoor is het brandstofverbruik lager, net als de CO2-emissie, zonder afbreuk te doen aan het rijplezier dat de dCi 110-dieselmotor biedt met zijn snelle reacties op het gaspedaal.

Als de bestuurder weer vaart mindert, wint de elektromotor – die dan functioneert als generator – kinetische energie terug en slaat die als elektriciteit op in de onafhankelijke batterij voor het elektrische systeem. De hybridetechniek levert tot 15 Nm extra trekkracht in bepaalde situaties.

Hybrid Assist helpt het brandstofverbruik en de CO2-emissie met ongeveer 8 tot 10% te beperken. Ten opzichte van de standaard dCi 110-motor daalt het brandstofverbruik van 3,9 tot 3,5 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-emissie van of 92 in plaats van 100 g/km (volgens nog niet officieel goedgekeurde cijfers).

Renault Grande Scenic TCe EDC dCI oranje blauw 2017 03

De basisuitvoering is de Renault Scénic Life, welke leverbaar is vanaf € 25.490,-. Deze versie is standaard uitgerust met Active Emergency Braking met voetgangersdetectie, Traffic Sign Recognition, Hill start assist, handbediende airconditioning, mistlampen vóór en een digitale radio.

Na de Life volgt de Zen-uitvoering. Ten opzichte van de Life-uitvoering is de meerprijs € 1.500,-, waardoor de vanafprijs voor deze versie uitkomt op € 26.990,-. Deze is standaard uitgerust met onder meer elektronisch geregelde airconditioning met twee klimaatzones, een regen- en lichtsensor, grootlichtassistent, Lane Departure Warning, Renault Handsfree Card en lichtmetalen wielen.

Renault Grande Scenic TCe EDC dCI oranje blauw 2017 02

De Intens-uitvoering richt zich op comfort en is leverbaar vanaf € 29.290,-. Standaard is deze versie voorzien van parkeersensoren voor en achter, een automatisch dimmende binnenspiegel, het Renault R-Link 2 multimedia- en navigatiesysteem met 7” touchscreen en kaart Europa, MULTI-SENSE, een verschuifbare middenconsole, vliegtuigtafeltjes en een ‘magic drawer’ opberglade.

Ultieme luxe wordt geboden door de topversie, de BOSE. Deze versie is leverbaar vanaf € 31.790,- (in combinatie met de Energy TCe 130 motor). Tot de standaarduitrusting behoort een bestuurdersstoel met elektrische massagefunctie, het BOSE SURROUND premium audiosysteem met Centerpoint 2-technologie en 13 speakers, LED PURE VISION koplampen en een tweekleurige carrosserie.

Resten nog de prijzen van de Scénic en daaronder de Grand Scénic:

Scenic prijzen Grand Scenic prijzenRenault Grande Scenic TCe EDC dCI oranje blauw 2017 07 Renault Grande Scenic TCe EDC dCI oranje blauw 2017 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: