Renault Talisman Estate: vanaf 31.790,- euro leverbaar

Na de Renault Talisman Sedan is nu ook de Estate-versie leverbaar. Met 4,86 m is die één centimeter langer dan de Talisman Sedan. Door de forse wielbasis (2,81 m) is er volgens de Fransen veel binnenruimte.

Flexibel interieur, bijna 1.700 liter bagageruimte

Net als de sedanversie, leverbaar sinds december 2015, is de Talisman Estate dus royaal bedeeld met interieurruimte. De hoofdruimte voorin bedraagt 90 cm, achterin 87 cm en dat is 3 cm meer dan in de Sedan. Dankzij Renaults Easy Break-systeem is de achterbank eenvoudig neer te klappen in twee ongelijke delen door middel van twee hendels in de bagageruimte.

De bagageruimte in de Renault Talisman Estate bedraagt 572 liter onder de hoedenplank en met de achterbank in de normale positie. De lengte van de bagageruimte is dan 112 cm. Met de achterbankleuning neergeklapt is de laadvloer 201 cm lang en bedraagt de ruimte bijna 1.700 liter (VDA).

De handsfree achterklep van de Talisman Estate kan worden geopend met een simpele beweging van de voet onder de achterbumper. De opening is 108 cm breed en de tildrempel slechts 57 cm hoog. De leuning van de brede, uiterst comfortabele voorstoelen in de Talisman Estate zijn voorzien van Cover Carving Technology – een nieuwe, vormvaste maar flexibele, duurzame lichtgewicht schaal.

Die zorgt voor 3 cm extra beenruimte achterin en een gewichtsbesparing van één kilo per rugleuning. De in ongelijke delen neerklapbare achterbank is opgebouwd met schuim van uiteenlopende dichtheid en voorzien van een skiluik. De kantelbare hoofdsteunen houden in de laagste positie het zicht naar achter voor de bestuurder vrij.

Renault Talisman Estate Nederland blauw 2016 02

Speciaal ontwikkelde BOSE Surround Sound

De Renault Talisman Estate biedt de inzittenden de prima geluidskwaliteit van het optionele BOSE Surround Sound. BOSE en Renault hebben vanaf het begin van de ontwikkeling van de Talisman Estate samengewerkt aan een speciaal op dit model afgestemde geluidsinstallatie. Het systeem is volledig aangepast aan het akoestische karakter van de auto, zodat het elke nuance in het geluid natuurgetrouw weergeeft.

R-LINK 2

Uiteraard is de Renault Talisman Estate, net als de Sedan, voorzien van Renaults R-LINK 2-multimediatablet, met een portrait 7”- of een landscape 8,7”-inch scherm. R-Link 2 is het controlecentrum van de auto, waarmee alle systemen eenvoudig worden bediend, zoals het navigatiesysteem, het audiosysteem, de rijhulpsystemen en de climate control.

Multi-SENSE

Multi-SENSE-technologie biedt de bestuurder de keuze uit vier voorgeprogrammeerde instellingen (‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Neutral’ en ‘Eco’) en een volledig te programmeren ‘Perso’-modus. Deze modi zijn te selecteren via het R-LINK 2-multimediasysteem en de knop op de middenconsole.

Afhankelijk van de gekozen instelling varieert de respons van de motor op het gaspedaal, de instellingen van de EDC-transmissie, de mate van bekrachtiging van het stuurwiel, de instellingen van de Electronic Damper Control en de instellingen van het 4Control-systeem.

Renault Talisman Estate Nederland blauw 2016 01

Wendbaar als een stadsauto dankzij 4Control

In de stad zorgt het 4Control-onderstel met vierwielbesturing in combinatie met de Electronic Damper Control voor uitzonderlijke wendbaarheid. Het 4CONTROL-systeem is uniek voor het segment en staat voor stabiliteit in bochten en wendbaarheid bij uitwijkmanoeuvres. Het 4Control-systeem is permanent actief.

Bij snelheden tot 50 km/uur in de Comfort-modus (60 km/uur in ‘Neutral’ en 80 km/uur in ‘Sport’), sturen de achterwielen tegengesteld aan de voorwielen, tot een hoek van 3,5 graden. Dit geeft het effect van een kortere wielbasis en verbetert de wendbaarheid. Bij hogere snelheden sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Dit resulteert in meer stabiliteit, meer rijcomfort en -plezier en een groter gevoel van veiligheid.

Veiligheid

Renault hecht veel waarde aan veiligheid en heeft de Talisman Estate uitgerust met veel veiligheidsvoorzieningen. Op gebied van actieve veiligheidsvoorzieningen zijn er  rijhulpsystemen zoals Adaptive Cruise Control, Active Emergency Braking System, Lane Departure Warning, Safe Distance Warning, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Warning, Easy Park Assist, parkeersensoren rondom en Hill Start Assist.

Passieve veiligheidssystemen zijn: twee adaptieve airbags vóór, zijairbags vóór, gordijnairbags vóór en achter, veiligheidsgordels met spanners en spankrachtbegrenzers, anti-whiplashstoelen die zo zijn vormgegeven dat de passagier niet onder de gordel kan doorschieten bij een frontale aanrijding, twee ISOFIX-bevestigingspunten voor een kinderzitje achterin die voldoen aan de nieuwe i-Size norm voor kinderzitjes en vier zitplaatsen met conventionele bevestigingspunten voor een kinderzitje.

SELECTION PRESSE - PLANCHE DE BORD

Nieuwe kleuren

Tegelijk met de introductie van de Talisman Estate breidt Renault het gamma beschikbare carrosseriekleuren uit met Brun Vison en Rouge Carmin. Er zijn nu tien kleuren, die allemaal zijn afgewerkt met een duurzame vernis die de lak extra beschermt tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een diepe glans.

Onder de kap

Het motorengamma is hetzelfde als dat voor de Sedan-versie. Dat ziet er dus alsvolgt uit:

  • Energy dCi 110: 110 pk (81 kW), 260 Nm vanaf 1.750 t.p.m. Verbruik 3,7 l/100 km (NEDC), CO2-emissie vanaf 98 g/km. Topsnelheid 185 km/uur. De Energy dCi 110 is ook leverbaar in combinatie met een automatische zestraps EDC-transmissie met dubbele koppeling.
  • Energy dCi 130: 130 pk (96 kW), 320 Nm vanaf 1.750 t.p.m. Verbruik 4,0 l/100 km (NEDC), CO2-emissie 108 g/km. Leverbaar met handmatig te bedienen zesversnellingsbak en met de automatische zestraps EDC-transmissie met dubbele koppeling.
  • Energy dCi 160 EDC Twin Turbo: 160 pk (118 kW), 380 Nm vanaf 1.750 t.p.m. Verbruik 4,5 l/100 km (NEDC), CO2-emissie 117 g/km. Acceleratie 0-100 km/uur in 9,6 seconden. Deze twinturbomotor is gekoppeld aan een automatische zestraps EDC-transmissie met dubbele koppeling.
  • Energy TCe 150 EDC: 150 pk (110 kW), 220 Nm vanaf 2.500 t.p.m. Verbruik vanaf 5,8 l/100 km (NEDC), CO2-emissie vanaf 132 g/km. Acceleratie 0-100 km/uur in 9,9 seconden, topsnelheid 209 km/uur. Deze motor is gekoppeld aan een automatische zeventraps EDC-transmissie met dubbele koppeling.
  • Energy TCe 200 EDC: 200 pk (147 kW), 260 Nm vanaf 2.500 t.p.m. Verbruik 6,0 l/100 km (NEDC), CO2-emissie 135 g/km. Acceleratie 0-100 km/uur in 7,9 seconden. Deze motor is gekoppeld aan een automatische zeventraps EDC-transmissie met dubbele koppeling.

Initiale Paris-uitvoering: de duurste

Net als de Espace zijn ook de Talisman Sedan en de Talisman Estate in de Initiale Paris-uitvoering leverbaar. Deze uitvoering biedt de berijder het beste wat Renault te bieden heeft op het gebied van uitrusting, comfort en service.

Exclusief voor de Renault Talisman Estate Initiale Paris is de carrosseriekleur Noir Améthyste leverbaar. De auto is uitgerust met speciale lichtmetalen 19”-inch wielen. Het interieur is bekleed in zwart of grijs nappaleder en voorzien van exclusieve vloerbedekking. De voorstoelen zijn verwarmbaar, geventileerd, hebben een massagefunctie en zijn tienvoudig verstelbaar (waarvan acht elektrisch).

De zijruiten zijn gelamineerd en zorgen voor extra stilte in het interieur. De buitenspiegels hebben een geheugenfunctie en draaien omlaag om achteruitrijden nog makkelijker te maken. De Initiale Paris-uitvoering wordt geleverd met een speciale handsfree-card.

De Renault Talisman Estate Initiale Paris is leverbaar met de ENERGY TCe 200 benzinemotor in combinatie met een zeventraps EDC-transmissie, de ENERGY dCi 130 met een zestraps EDC-transmissie, en met de ENERGY dCi 160 dieselmotor met een zestraps EDC-transmissie.

Renault Talisman 4 Control 2016 08

Stationwagons: populair segment

Het D-segment is in 2015 in Europa met 16% gegroeid. Vooral in Europa zijn stationwagons populair: meer dan een derde van de verkopen in dit segment is een stationwagon, wat neerkomt op bijna 630.000 auto’s. Vooral in Nederland, België, Italië en Duitsland (240.000 stationwagons in 2015, een derde van het totaal in Europa) zijn stationwagons in het D-segment populairder dan sedans.

Aanvullend op het testprogramma van de Renault Talisman, heeft Renault de Talisman Estate aan extra tests onderworpen die qua slijtage te vergelijken zijn met praktijktests op de openbare weg over zo’n 750.000 kilometer.

De Renault Talisman Estate is vanaf juni leverbaar op de Nederlandse markt voor een vanafprijs van € 31.790,-. Hieronder de overige prijzen:

Renault Talisman Estate prijzen

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: