Renault Talisman is officieel: Passat-killer uit Frankrijk

Met nieuwe techniek, een nieuw design en vol goede moed gaat Renault met de gloednieuwe Talisman de strijd aan in het D-segment.

En dat de Fransen voor de opvolger van de waardeloze Laguna daarbij nogal naar de Duitse en Tsjechische concurrentie gekeken hebben, zal voor niemand een verrassing zijn na het zien van de eerste officiële foto’s.

Met een lengte van 4,87 meter, een breedte van 1,87 m en een hoogte van 1,46m zijn de afmetingen zelfs bijna exact gelijk aan die van de Skoda Superb, op de wielbasis (die 2 meter 81 bedraagt) na. Opvallend detail is dat de LED-dagrijverlichting vanuit de koplampen doorloopt in de voorbumper.

Renault Talisman 4 Control 2016 05

De Talisman is dus een grote auto en dat is meteen het sterke punt van de Fransman. Zo beschikt de Talisman over in totaal 25 liter aan opbergvakjes, waarbij het dashboardkastje met een inhoud van 8 liter meteen het grootste van die vakjes is.

De kofferruimte bevat maximaal 608 liter en dat is iets minder dan de Superb. Die heeft dan echter een hatchbackachtige achterklep, de Talisman is net zoals de Passat een echte sedan.

Renault levert de Talisman vanaf de marktintroductie met een vijftal motoren: twee benzinemotoren en drie diesels. Het benzinegamma bestaat uit een 150 en 200Pk sterke 1.6 liter viercilinder die uiteraard voorzien zijn van een turbo.

SELECTION PRESSE

Het dieselgamma bestaat uit een 110, 130 of 160Pk sterke 1,6-liter DCi die alle drie leverbaar zijn met de EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling. Voor de 160Pk variant is die bak zelfs af fabriek aanwezig.

Binnenin worden de bestuurder en passagiers na het openen van het portier verwelkomd met sfeerverlichting en audiosignalen, waarna de bestuurdersstoel (indien elektrisch bedienbaar) automatisch 50 mm naar achteren schuift om extra instapruimte te creëren. Eenmaal in de bestuurdersstoel schuift de stoel weer terug.

De voorstoelen van de Talisman zijn overigens leverbaar met elektrische stoelbediening met acht verstelmogelijkheden en zes geheugenstanden, zesvoudig verstelbare hoofdsteunen, viervoudig verstelbare lendensteun, verwarmbare en geventileerde zitvlak en rugleuning een een massagfunctie.

SELECTION PRESSE

De driezits achterbank is in ongelijke delen neerklapbaar (60/40) en is tevens voorzien van een ski-luik. Als er geen passagiers achterin zitten, kunnen de buitenste twee hoofdsteunen roteren voor optimaal zicht naar achteren.

Net als de Renault Espace is de Talisman leverbaar als Initiale Paris. Deze versie onderscheidt zich met zijn rijke uitrusting, perfecte afwerking en unieke details waaronder speciale 19”-inch velgen, de exclusieve metallic lak Noir Améthyste en een nappalederen interieur.

De Talisman is leverbaar met keuze uit drie verschillende multimediasystemen. De basisversie is een systeem met digitale radio en 4,2”-inch beeldscherm.

Daarna komt het R-Link 2 navigatie-/multimediasysteem met een 7”-inch tablet-achtige touchscreen (liggend) en BOSE Surround Sound. Het meest uitgebreide R-Link 2-systeem heeft een ingebouwd 8,7”-inch scherm (staand).

Behalve audio en navigatie zijn via het R Link 2-systeem ook voertuiginstellingen en de climate control te bedienen. Alle functies zijn te bedienen via eenvoudige snelkoppelingen op het touchscreen, via de multifunctionele draaiknop op de middenconsole en via het stuurwiel.

SELECTION PRESSE - PLANCHE DE BORD

De Renault Talisman onderscheidt zich van z’n concurrenten met een unieke ondersteltechniek. Het is ’s werelds eerste vierdeurs sedan met het 4Control-onderstel met vierwielbesturing en Electronic Damper Control.

De geavanceerde ondersteltechniek maakt het mogelijk dat de achterwielen meesturen. Bij lagere snelheden sturen ze in tegengestelde richting voor extra manoeuvreerbaarheid, terwijl ze bij hogere snelheden meesturen voor optimale stuurprecisie, stabiliteit en veiligheid.

De actieve dempers passen zich continu aan aan het wegdek en de wensen van de bestuurder. De demperkarakteristiek wordt ook bepaald door de bewegingen van het stuurwiel, het gaspedaal en de remmen.

Renault Talisman 4 Control 2016 08

Renaults Multi-Sense stemt de verscheidene systemen op elkaar af en controleert en coördineert onder meer het 4Control-onderstel, de Electronic Damper Control, de besturing, de motor, de automatische EDC-versnellingsbak, het instrumentenpaneel, het motorgeluid en de ambianceverlichting. Multi-Sense® biedt vier voorgeprogrammeerde modi: ‘Eco’, ‘Comfort’, ‘Neutraal’ en ‘Sport’. En dan is er ook nog de modus ‘Perso’ die eenvoudig is te configureren.

Elke modus heeft een eigen rijkarakter, waarbij de volgende zaken worden aangepast:

  • Gasrespons
  • Schakelgedrag van de EDC-automaat
  • Directheid van de besturing
  • Configuratie van het 4Control®-onderstel
  • Instelling van de dempers

Tegelijkertijd wordt de sfeer in het interieur aangepast door:

  • Diverse kleuren van de ambianceverlichting (groen, blauw, geel, rood en paars)
  • De inhoud, de weergave en de kleur van de informatie op de instrumenten
  • Het motorgeluid
  • De intensiteit en de frequentie van de stoelmassage
  • De instellingen van de climate control in Eco-modus

Deze modi en instellingen worden bediend via het R-Link 2-scherm of met behulp van de draaiknop op de middenconsole.

De première van de Talisman vindt plaats tijdens de komende IAA in September en hij wordt tegen het einde van dit jaar bij de dealers verwacht. Kort daarna verschijnt overigens ook meteen de Talisman Estate.

SELECTION PRESSE SELECTION PRESSE SELECTION PRESSE SELECTION PRESSE Renault Talisman 4 Control 2016 06 Renault Talisman 4 Control 2016 07

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: