Renault Trafic Formula: voor de snelle klusjesman of stukadoor

Renault meldt dat de nieuwe Trafic tijdelijk leverbaar is als exclusieve en gelimiteerde Formula Edition. Deze markante uitvoering onderscheidt zich met sportieve in- en exterieurdetails, opvallende striping en een rijke uitrusting.

De Formulae Edition is direct te herkennen aan de hoogglans rode voorspoiler en de rood-blauwe striping op de motorkap en langs de zijkant. De sportieve uitstraling wordt versterkt door de LED-dagrijverlichting, zilverkleurige inlays rondom de mistlampen en 17"-inch lichtmetalen wielen in hoogglans zwart.

Verder is de Formula Edition voorzien van sidesteps en zwarte dakrails die specifiek voor de Trafic zijn ontwikkeld.

Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 12

Die dakrails zorgen niet alleen voor een stoere uitstraling, maar zijn ook zeer praktisch. In combinatie met de verschuifbare dwarsdragers (accessoire) wordt volgens de Fransen namelijk een fraai en volwaardige imperiaal gecreëerd die het brandstofverbruik en windgeruis nauwelijks beïnvloedt.

Het exclusieve karakter van de Renault Trafic Formula Edition komt ook tot uiting in het interieur. De stoelen zijn voorzien van antracietkleurige lederen bekleding met rood-blauwe accenten en Formula Edition-logo. Zowel de pookhoes als het stuurwiel is bekleed met alcantara en voorzien van blauw stiksel.

Tevens is het stuur voorzien van een rood gestikte streep in de rechtuitstand, bekend van de Renault Sport-modellen. Als ‘finishing touch’ is iedere Formula Edition voorzien van een badge met het unieke serienummer.

Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 06

Renault levert deze speciale Trafic uitsluitend met de ENERGY dCi 140 Twin Turbo. Het vermogen van deze motor komt uit op 140Pk (103kW) met een koppel van 340Nm. Het brandstofverbruik komt volgens Renault gemiddeld uit op 6,1 l/100 km (160 gram CO2/km), maar daarvoor moet je wel op de rechterbaan van de snelweg blijven. Een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten is standaard.

De Trafic Formula Edition is leverbaar in de uitvoeringen Gesloten Bestel en Dubbele Cabine. Er is tevens keuze uit vier carrosseriekleuren: Gris Cassiopee, Noir Midnight, Gris Platine en Blanc Glacier. Het gelimiteerde model is per direct te bestellen voor de prijs vanaf 29.300,- euro (excl.BTW/BPM) en er komen er slechts vijftig naar ons land.

Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 13 Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 07 Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 08 Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 09 Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 10 Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 03 Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 05 Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 11 Renault Trafic Formula Edition zwart 2016 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: