Renault Twin’Z Concept, stadsauto van de toekomst?

Op de Salone Internazionale del Mobile de Milano, een designbeurs, heeft Renault de Twin´Z Concept onthuld, een concept stadsauto van de toekomst. De Twin´Z is ontwikkeld in samenwerking met de de Britse ontwerper Ross Lovegrove - waarin twee werelden elkaar ontmoeten: de wereld van de meubels en die van de auto’s.

06_TWINZ

De Twin’Z is de vijfde in de reeks conceptcars in het designbeleid van Renault onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker. Een reeks die de verschillende fases in een mensenleven uitbeelden.

Nu is het tijd voor de verbeelding van fase ‘Play’ en dat doet Renault met de Twin’Z, een moderne en artistieke benadering van een 100% elektrisch aangedreven stadsauto met achterwielaandrijving. De ontwerper werd duidelijk geïnspireerd door de legendarische modellen uit de Renault geschiedenis, zoals de R5 en de Twingo.

07_TWINZ

Renault vroeg Ross Lovegrove om zich over het design van de buitenkant te ontfermen met de opdracht deze technisch en geraffineerd te maken.

Verder kreeg hij carte blanche voor het ontwerpen van een interieur dat de sfeer van een woninginterieur moest uitstralen.

05_TWINZ

Door het gebruik van lichte materialen is de Twin’Z een lichte auto gebleven; het studiemodel weegt slecht 980 kilogram. Vier lithium-ion batterijen zorgen voor de aandrijving op de achterwielen en geven de Twin’Z een actieradius van 160 kilometer. De  topsnelheid ligt op 130 km/h. De lengte bedraagt 3 meter 62, maar volgens Renault voelt de Twin'Z groter aan.

01_TWINZ

Hoewel de Twin'Z een concept is kun je er op rekenen dat Renault verschillende stijlkenmerken van dit model terug laat komen in het design van de nieuwe Twingo, wordt vervolgd dus.

03_TWINZ

Respect Copyright!
%d bloggers like this: