Renault wil Nordschleife-record van Seat terugpakken

Renault wil het record terug. Namelijk het record van snelste voorwielaangedreven auto op de Nordschleife. Een record dat het merk recentelijk aan Seat moest afstaan toen de Spanjaarden een rondje met de Leon Cupra 280 in minder dan 8 minuten reden.

Op 16 juni kunnen fans #UNDER8 en www.renaultsport.com in de gaten houden of de poging die het Franse merk op die dag wil wagen om het record van Seat terug te pakken succesvol is.

RENAULT MEGANE III COUPE RENAULT SPORT NBI (D95 RS NBI) - SERIE LIMITEE TROPHY

De Renault Mégane R.S. wordt alom geprezen om zijn wegligging. Die heeft hij mede te danken aan het Cup-onderstel met een differentieel met beperkte slip. Ook de Mégane R.S. 275 Trophy is standaard voorzien van het Cup-onderstel. Voor het eerst werkt Renault Sport samen met demperspecialist Öhlins, om de optie van instelbare Road & Track-dempers te kunnen aanbieden.

De ingenieurs van Renault Sport hebben de tweelitermotor voor de Mégane R.S. 275 Trophy nog eens 10PK extra vermogen gegeven, waardoor het totaal op 275 uitkomt. Het verbruik en de CO2-emissie zijn niet gewijzigd (7,5 l/100 km en 174 g CO2/km). Het maximumkoppel bedraagt 360Nm.

RENAULT MEGANE III COUPE RENAULT SPORT NBI (D95 RS NBI) - SERIE LIMITEE TROPHY

Liefhebbers zullen het sportieve geluid waarderen van het titanium uitlaatsysteem van Akrapovic, met een koolstofvezel eindstuk.

Voor wie met zijn Mégane R.S. 275 Trophy regelmatig het circuit opzoekt, biedt Renault Sport Michelin-banden van het type Pilot Sport Cup 2 als optie aan. Michelin ontwikkelde deze banden specifiek voor de sportieve hatchback. Zwarte Speedline Turini 19"-inch velgen, ook gebruikt voor de wedstrijdversies van de Renault Mégane, staan ook op de optielijst.

De kenmerkende F1-spoiler is uitgevoerd in de kleur Platine Grey. Aan de zijkant van de carrosserie zijn Trophy-emblemen aangebracht. De kleur Platine Grey komt ook terug in de geblokte vlag aan de onderkant van de portieren. Het productienummer op de instaplijsten benadrukt de exclusiviteit van het model.

RENAULT MEGANE III COUPE RENAULT SPORT NBI (D95 RS NBI) - SERIE LIMITEE TROPHY

De met leder en Alcantara beklede Recaro-kuipstoelen zijn afgewerkt met rode stiksels, net als de achterbank. In de hoofdsteunen is het Renault Sport-logo gestikt.

De Renault Mégane R.S. 275 Trophy komt in twintig landen wereldwijd op de markt, waaronder Australië, het Verenigd Koninkrijk, Maleisië, Duitsland en Zuid-Afrika. Het model wordt echter niet in Nederland geleverd.

Er zijn overigens hardnekkige geruchten dat deze R.S. 275 slechts een voorbode is voor een nog snellere versie die net na de recordrit gepresenteerd zal worden. Of dat ook echt zo is weten we over een kleine maand.

RENAULT MEGANE III COUPE RENAULT SPORT NBI (D95 RS NBI) - SERIE LIMITEE TROPHY

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: