Rijdende bunker uit Engeland: Range Rover Sentinel

De markt voor gepantserde auto’s is booming, want na Audi presenteerde Land Rover deze week in de vorm van de Range Rover Sentinel de eerste gepantserde auto van het merk.

De Range Rover Sentinel is de eerste gepantserde auto die de Britten geheel in eigen huis hebben ontwikkeld. Verantwoordelijk daarvoor is de Special Vehicle Operations (SVO) afdeling.

Range Rover Land Sentinel VR8 2016 (1)

Aan de basis van de Sentinel staan onder andere een zesdelig gepantserde passagierskooi, meervoudig gelamineerde kogelvrije ruiten, een sabotagebestendige uitlaat, zelfherstellende brandstoftank en speciale 20”-inch velgen met run-flat banden.

Dankzij dit alles beschikt deze gepantserde Range Rover over de hoogst mogelijke beschermingsgraad voor een SUV, namelijk VR8. Dit betekent dat klein en grootkaliber vuurwapens, handgranaten en bermbommen geen probleem vormen voor de inzittenden.

Range Rover Land Sentinel VR8 2016 (2)

Mochten die overigens in een situatie komen waar de portieren zijn geblokkeerd, dan kunnen ze ontsnappen via het 'onzichtbare' Emergency Escape System achterin.

Ook op technisch gebied zijn er de nodige aanpassingen uitgevoerd. Om deze gepantserde Range Rover hetzelfde aan te laten voelen als een normale uitvoering (ook in het terrein!) werden het onderstel, remsysteem, vierwielaandrijving en de stabiliteitssystemen opnieuw afgesteld. Verder staan een intercomsysteem en blauwe zwaailichten op de prijslijst.

Onder de kap doet de 340 pk sterke V6 met Supercharger dienst, die gekoppeld is aan een speciaal aangepaste automatische 8-traps ZF-transmissie.

Prijzen van de Sentinel beginnen rond de 400.000,- euro, exclusief BTW en BPM welteverstaan.

Range Rover Land Sentinel VR8 2016 (9) Range Rover Land Sentinel VR8 2016 (6) Range Rover Land Sentinel VR8 2016 (3) Range Rover Land Sentinel VR8 2016 (8)

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: