Rijimpressie: Skoda Kodiaq RS, de ideale reisauto

Bij Skoda staat de afkorting RS traditioneel voor bijzonder sportieve en krachtige modellen. En nadat de Tsjechen al enige tijd geleden de veelbelovende klasse van de SUV's hadden ontdekt, staat nu de Kodiaq met de krachtigste diesel uit de geschiedenis van het merk als RS in de showroom.

De bekende dubbelgeladen twee-liter viercilinder diesel van het VAG-concern levert in de Kodiaq RS een vermogen van 240 pk. Dit betekent dat de Kodiaq, die beschikbaar is met vijf of zeven zitplaatsen, behoorlijk goed meekomt in het domein van de snelle en krachtige SUV's. De prijs van deze 4,7 meter lange vierwielaandrijver is echter wel atypisch voor Skoda, namelijk bijna 62 mille. Om precies te zijn 61.490,- euro.

Die prijs is eigenlijk alleen te rechtvaardigen door z'n complete standaarduitrusting, de krachtcentrale in het vooronder en z'n kwaliteiten als ideale reisauto. Laten we dan maar even zwijgen over wat deze Skoda in de wegenbelasting kost, namelijk rond de 175,- euro per maand.

De Kodiaq RS onderscheidt zich van zijn minder sportieve broeders door bewezen ingrediënten. Machtige lichtmetalen velgen in 20"-inch-formaat, rood gelakte remklauwen en een zwart glanzende radiateurgrill zorgen ervoor dat deze Skoda duidelijk laat merken wat zijn ambities zijn.

De wielkasten en zijskirts zijn beschermd met slagvast kunststof voeringen en twee afgeplatte uitlaatpijpen onder de achterzijde getuigen van het prestatiepotentieel van deze SUV. Skoda heeft daarentegen wel de onderrijbeveiliging als standaarduitrusting achterwege gelaten, waarschijnlijk omdat een vierwielaangedreven RS toch één van de zeldzamere off-road gasten is. Je ziet 'm misschien zelfs nog eerder tijdens een trackday.

Het interieur wordt gedomineerd door lederen/alcantara stoelen die een goede zijdelingse ondersteuning bieden, maar niet overdreven gevormd zijn. Dit maakt het in- en uitstappen weer net even wat gemakkelijker. Elektrische stoelverstelling helpt samen met een lederen stuurwiel, dat overigens prima te verstellen is, bij het vinden van de juiste positie.

De diesel wordt tot leven gewekt door de startknop. Die is overigens geen modelstudent als het gaat om een soepele loop, maar een rauw kantje is bij een RS prima te vergeven. Wanneer je veelvuldig gebruikt maakt van de Sport-modus en een lekker rebels geluid verwacht kom je echter bedrogen uit en wordt je eerder getrakteerd op een onbeleefd en soms een onheilspellend achtergrondgeluid.

Make no mistake, met deze Kodiaq-variant ga je als op rails de bocht om, maar dat is niet comfortabel en past ook niet bij de hoge zitpositie. Als je richting de Alpen rijdt kun je het beste kiezen voor de Comfort- of (even slikken en ja dit is echt zo) de Ecostand. Beide standen geven de Kodiaq RS een veel prettiger karakter waarbij het gemiddelde brandstofverbruik zelfs met bijna een liter wordt verlaagd.

Toch is het eindverbruik met 8,8 liter diesel per 100 kilometer voor een auto van dit formaat en met dergelijke prestaties prima, hoewel 't toch zo'n 2,4 liter meer is dan het WLTP-verbruik van 6,4 liter. Een SCR-katalysator reinigt de uitlaatgassen en er bevindt zich 20 liter van de daarvoor benodigde Adblue oplossing aan boord.

De dieselmotor heeft totaal geen zwakke punten als het gaat om trekkracht. De motor levert een koppel van 500 Newtonmeter bij 1.750 toeren per minuut en de bruikbare spierkracht is uitstekend bij lagere toerentallen te doseren. In combinatie met de standaard aanwezige automatische versnellingsbak met zes verzetten en dubbele koppeling overtuigt de RS gegarandeerd iedereen met zijn spontane acceleratie in bijna elke rijsituatie.

Inhalen verandert dankzij de trekkracht namelijk tot een verslavende actie. De Kodiaq RS voelt zich thuis op invoegstroken en snelwegen terwijl een lekker bochtig bergachtig weggetje op z'n tijd ook prima te doen is. Desgewenst sprint je dan in iets minder dan 7 tellen naar de 100 km/h.

Ook de topsnelheid van 221 km/h staat zo op de klok waarbij het uitstekende onderstel altijd een uitgesproken gevoel van veiligheid geeft. Alleen als je naar het brandstofverbruikdisplay kijkt, wordt de pret bedorven en dus doe je er verstandig aan om de snelheid net even iets te matigen om zonder al te veel tanken in Zell am See aan te komen.

Het standaard gemonteerde Progressive Steering systeem zorgt ervoor dat de Kodiaq met speels gemak bochten neemt en zich uitermate neutraal gedraagt waarmee het echt ontspannen rijden is in deze SUV. Er is altijd meer dan genoeg power voorhanden. Het feit dat de remmen zeer fijn te doseren zijn en in geval van nood extreem hard kunnen grijpen, draagt hieraan uiteraard ook aan bij.

Hoewel de Kodiaq RS nogal een sportieve rakker is, zijn de in deze klasse gewaardeerde deugden uiteraard nog aanwezig. De ruimte voor zowel de voor- als achterpassagiers is natuurlijk royaal. Er is meer dan voldoende bergruimte voor de passagiers. Ook bij het laden van bagage is er geen behoefte aan terughoudendheid.

De elektrisch openende laadklep is overigens een van de weinige voorzieningen met een meerprijs (590,- euro) en opent de weg naar een kofferbak met een inhoud van minstens 650 liter. Het volume varieert dankzij de neigbare rugleuningen van de achterbank, die volledig kan worden neergeklapt om de transportcapaciteit te verhogen tot bijna 2.000 liter.

In een andere taak speelt de Kodiaq echter niet de eerste viool. Want hoewel de Kodiaq RS zelf bijna 1,9 ton weegt, heeft hij slechts een lage aanhangerbelasting in vergelijking met andere SUV's in deze klasse. De RS mag 'slechts' 2.300 kilogram trekken en dat op hellingen tot maximaal twaalf procent. Z'n rivalen uit Stuttgart of de Touareg doen dat met 3,5 ton een flink stukje beter. Maar niet getreurd, want voor de meeste watersporters of ruiters is één en ander echter ruim voldoende en ook caravans zijn tevreden met aanzienlijk minder.

De standaard uitrusting van de Kodiaq RS omvat niet alleen adaptieve dempers of volledige LED-koplampen, maar ook de virtuele cockpit en Skoda gimmicks zoals paraplu's in de voordeurpanelen, ijskrabbers in de tankvulklep of de omkeerbare mat in de kofferbak. De derde zitrij (890,- euro), de elektrische achterklep (in pakket voor 590,- euro) of het panorama zonnedak (1.150,- euro) moeten extra worden betaald.

Skoda's eerste RS-SUV is zeker geen aanbieding van de week, maar de som van zijn prestaties en zijn reiscomfort maken deze Kodiaq zeker niet te duur en een ideale vakantieauto.

Leave a reply