Rinspeed XchangE is autonoom rijdende Tesla Model S uitgerust als mobiele lounge of kantoor

Ieder jaar toont het Zwitserse Rinspeed tijdens de AutoSalon van Genève altijd een visie op mobiliteit die net even iets anders is dan wat de rest laat zien.

Zo lieten ze vorig jaar de iChangE die met zijn adaptieve vorm één van de highlights van de salon werd, dit jaar presenteren de Zwitsers de XchangE, een autonoom rijdende Tesla Model S die desgewenst als rijdend kantoor of als mobiele lounge-bank gebruikt kan worden.

Frank M. Rinderknecht, directeur van Rinspeed, vat zijn gedachte achter het project als volgt samen: "De auto van de toekomst rijdt zelfstandig en het is dus niet meer nodig om naar de weg te kijken. Maar niemand vraagt zich nu af wat dat voor gevolgen voor de opzet van het interieur van een auto heeft. Vandaar dat we de XchangE hebben ontwikkeld."

In samenwerking met een aantal partners werd een multifunctioneel interieur ontwikkeld boordevol technologische hoogstandjes. Zo heeft de auto de beschikking over steer-by-wire-technologie, afkomstig uit de straalvliegtuigindustrie. Daarmee kan het stuur over het gehele dashboard verplaatst worden, zodat het voor inzittenden niet langer in de weg zit.

Verder werden de standaard Tesla stoelen ingeruild voor exemplaren die vergelijkbaar zijn met business class-stoelen uit het vliegtuig en zijn uiteraard de nodige infotainment opties geïnstalleerd om in alle rust naar muziek te luisteren, een film te kijken, een video conference call te voeren of te internetten allemaal terwijl de auto zelf rijdt.

Of deze visie snel realiteit wordt valt te bezien, maar gezien de snelle technologische ontwikkelingen van het moment is niets onmogelijk.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: