Rolls-Royce presenteert Ghost Alpine Trial Centenary Collection

Om de overwinning van de Alpine Trial in 1913, nu exact honderd jaar geleden, te vieren presenteert Rolls-Royce de Ghost Alpine Trial Centenary Collection.

De Alpine Trial is een 2929 kilometer lange race die deelnemers langs een route door Oostenrijk, Slovenië, Italië en Kroatië voert en die dus in 1913 door Rolls-Royce Ghost met aan het stuur James Radley gewonnen werd.

Rolls-Royce-Ghost-Alpine-Trial-Centenary-Collection-01

Interessant detail is dat een privé team een jaar eerder ook met een Ghost de overwinning probeerde te pakken maar dat lukte niet. De reden daarvoor was dat de 1912 Ghost 40/50 voorzien van een versnellingsbak met slechts drie versnellingen de Katschberg pas niet over kwam.

Rolls-Royce die pretendeerde “de beste auto in de wereld te bouwen”, kon dat natuurlijk niet over zich heen laten gaan. Resultaat was dat de Ghost voorzien werd van een versnellingsbak met vier versnellingen en 15Pk extra kreeg waardoor het vermogen uitkwam op 75Pk. En zo kon Radley dus met een fabrieksteam in 1913 de overwinning pakken.

Rolls-Royce-Ghost-Alpine-Trial-Centenary-Collection-03

Ter ere daarvan is er dus nu de Ghost Alpine Trial Centenary Collection die in dezelfde  kleurstelling is gespoten als de Ghost van 100 jaar geleden. Naast deze door Bespoke ontworpen Ghost zal Rolls-Royce ook deelnemen aan een tourtocht die binnenkort dezelfde route als in 1913 zal afleggen.

In totaal zullen ruim 40 Ghost’s aan deze trial deelnemen waaronder ook de winnende auto van Radley. Hoeveel exemplaren er van deze speciale Rolls gefabriceerd zullen worden is nog niet bekend, net zoals de prijs.

Rolls-Royce-Ghost-Alpine-Trial-Centenary-Collection-04

Respect Copyright!
%d bloggers like this: