Rondje Nordschleife nu ook met Jaguar F-Type SVR Ring-Taxi

Mocht je een echte petrolhead zijn, dan heb je vast weleens gehoord van de legendarische BMW M5 Ring-Taxi waarmee je, tegen een dikke betaling uiteraard, als passagier van een professioneel coureur een rondje mee kunt rijden over de befaamde Nordschleife van de Nürburgring.

Iedereen moet dat gewoon ooit in z’n leven gedaan hebben en bij BMW kost dat genoegen 225,- euro per rondje. In een 560pk sterke M5 van de laatste generatie, dat dan weer wel.svr

Bij Jaguar vonden ze dit allemaal wel een goed idee, want vanaf nu kan je ook als passagier mee met de gloednieuwe F-Type SVR. Nadeel is wel dat je dan, in tegenstelling tot in de M5, geen twee extra vrienden mee kunt nemen.

Jaguar F-Type SVR Ring-Cat Nuerburgring Nordschleife 11

Een professionele coureur probeert onder jouw waakzaam oog en voor een bedrag van 295,- euro een tijd van minder dan 8 minuten voor dat rondje op de klok te zetten. Eén en ander is wel afhankelijk van het overige verkeer dat op dat moment natuurlijk ook een mooie tijd probeert neer te zetten. Een rondje Norschleife kost zo ruim 36 euro per minuut, maar dat even terzijde.

Een helm, racepak en zelfs gebruik van het HANS-Systeem (hoofd- en neksupport) zijn tijdens de gehele ronde verplicht en bij de prijs inbegrepen. Uiteraard moet je minimaal 18 jaar of ouder zijn om de snelheden die volgens Jaguar kunnen oplopen tot bijna 300 km/h te kunnen genieten.

Na afloop van je ronde krijg je ook nog de videobeelden die van je ritje gemaakt worden mee. Doen dus!

Jaguar F-Type SVR Ring-Cat Nuerburgring Nordschleife 04 Jaguar F-Type SVR Ring-Cat Nuerburgring Nordschleife 07 Jaguar F-Type SVR Ring-Cat Nuerburgring Nordschleife 10 Jaguar F-Type SVR Ring-Cat Nuerburgring Nordschleife 13

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: