Rosberg en Hamilton tonen laatste hoop van Mercedes, de F1 W04

Ooit zaten ze al samen in een kart-team en vandaag trokken ze in Jerez de la Frontera het doek van de nieuwe Mercedes Formule 1 auto, de W04. Dit is de auto die wel eens heel bepalend kan gaan zijn voor de toekomst van Mercedes in de Formule 1.

Ook bij Mercedes meer evolutie dan revolutie. De F1 W04 beschikt over een nieuw voorspoiler design bestaande uit vijf elementen en een Coanda uitlaat van de tweede generatie.

Mercedes F1 W04 1

Er werd veel aandacht besteed aan de achterkant. Deze is extreem compact ontworpen zodat optimaal van de aerodynamica gebruikt gemaakt kan worden. Hiermee hoopt Mercedes de levensduur van de banden te kunnen verlengen, het zwakke punt van de vorige Mercedes.

Opvallend is verder dat de getrapte neus verdwenen is door het plaatsen van een 'vanity panel'. Volgens Mercedes kwam een neus met zo'n panel namelijk iets gunstiger uit de windtunneltesten. Dit in tegenstelling tot andere teams die beweren dat dat niet zo is.

Vandaag reden zowel Rosberg als Hamilton al met de nieuwe auto. Hamilton was daarbij de eerste Brit die na Sir Stirling Moss in 1955 plaats nam in een “Silver Arrow”. De komende drie dagen testen beide heren nog volop met de W04 in Jerez.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: