Ruim op tijd voor de zomer: nieuwe Audi A5 en S5 Cabriolet

Audi presenteert ruim op tijd voor de zomer de nieuwe Audi A5 en S5 Cabriolet. Na het zien van de gesloten versies van beide modellen zijn de open versies natuurlijk wel helaas geen echte verrassing meer.

De nieuwe A5 Cabriolet is met een lengte van 4,67 meter precies 4,7 cm gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Samen met korte overhangen komt hij daarmee uitermate elegant voor de dag.

De klassieke softtop, geluidstechnisch optimaal geïsoleerd, is met één druk op de knop te bedienen. Het automatisch openen of sluiten vergt slechts 15 seconden. Dit kan zelfs rijdend tot 50 km/h.

Static photo, Colour: Glacier white

Lichter en dynamischer

De nieuwe A5 Cabriolet-modellen zijn tot 40 kg lichter dan hun voorgangers. Desondanks is de carrosserie tot 40 procent stijver geworden. Dat betekent: meer comfort, sportiviteit en veiligheid.

Het weggedrag profiteert ook van de nieuwe vijflink-ophanging achter en elektromechanische stuurinrichting. Een adaptief dempingsysteem is evenals dynamic steering optioneel.

Brede range benzine- en dieselmotoren

De A5 Cabriolet wordt leverbaar met twee 2.0 TFSI benzinevarianten (185 kW/252 pk en 140 kW/190 pk) en drie dieselvarianten: de 2.0 TDI (140 kW/190 pk) en de 3.0 TDI V6 (160 kW/218 pk of 210 kW/286 pk).

De motoren zijn tot 17 procent krachtiger en 22 procent zuiniger dan voorheen. Er zijn drie transmissies beschikbaar: een handgeschakelde zesbak, zeventraps S-Tronic met dubbele koppeling en achttraps tiptronic automaat.

De S5 Cabriolet heeft een nieuwe 3.0 TFSI V6 met 260 kW/354 pk in het vooronder. Hij sprint in 5,1 seconden van 0-100 km/h, zijn topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250 km/h.

Interior

Ruimer

Door de gegroeide afmetingen en grotere wielbasis heeft de nieuwe A5 Cabriolet een ruimer interieur dan zijn voorganger. Met gesloten kap heeft de bagageruimte een inhoud van 380 liter. De stoelen achter zijn in een 50/50 verhouding neerklapbaar. De achterklep is elektrisch bedienbaar.

Handig detail: microfoon in de veiligheidsgordels

De A5 Cabriolet beschikt uiteraard over alle gemakken van het nieuwe bedienings- en weergaveconcept van de A5 Coupé en Sportback. Als optie zijn de Audi virtual cockpit en een head-up display leverbaar.

Specifiek voor de cabriolet zijn echter de microfoons in de gordels. Zo is de bestuurder en/of passagier bij open rijden beter te verstaan tijdens het bellen naar huis dat je nog even een rondje omrijdt. Richting de Alpen ofzo.

Connectiviteit en assistentie

Evenals de andere A5-modellen is de A5 Cabriolet leverbaar met een keur aan infotainmentsystemen.

Bij MMI-navigatie plus met MMI touch zijn Audi connect online diensten 3 jaar kosteloos beschikbaar en bestaat de mogelijkheid een Wifi-hotspot te creëren. Met het Bang & Olufsen Sound System met 3D sound, 19 speakers en twee subwoofers is de A5 Cabriolet een rijdende concertzaal.

Voor de A5 zijn maar liefst 30 assistentiesystemen beschikbaar. Ze verbeteren het veiligheids- en comfortniveau en zorgen voor meer efficiency. Tegelijkertijd vormen ze de volgende stap naar autonoom rijden. Zo kan de A5 Cabriolet bijvoorbeeld semi-zelfstandig filerijden en ‘herkent’ hij verkeerstekens en mogelijk gevaarlijke situaties.

Interior

Standaard compleet

De A5 Cabriolet is compleet uitgerust. Standaard zijn xenon verlichting, Audi drive select, gedeeltelijk met leer beklede stoelen, MMI radio plus met een 7-inch kleurenscherm, gordel-microfoons en de elektrisch bediende ‘aero-akoestische’ softtop.

De A5 en S5 Cabriolet worden in het voorjaar van 2017 bij de Nederlandse Audi-dealers verwacht. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Static photo, Colour: Misano red Static photo, Colour: Misano red Static photo, Colour: Misano red Static photo, Colour: Glacier white Static photo, Colour: Glacier white Static photo, Colour: Glacier white Static photo, Colour: Glacier white Dynamic photo, Colour: Misano red Dynamic photo, Colour: Glacier white

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: