Samsung gaat in Car-audio: neemt moederbedrijf JBL en Harman Kardon over

Elektronicagigant Samsung heeft volgens Tweakers.Net aangekondigd voor omgerekend momenteel bijna 7,5 miljard euro Harman te willen kopen. Harman is het moederbedrijf van audiomerken als JBL en Harman Kardon.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf koopt de onderneming om een rol te spelen in de industrie voor auto-entertainment.

Volgens Samsung komt bijna twee derde van de omzet van het Amerikaanse Harman uit de auto-industrie en dat is voor de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant een 'strategische prioriteit'.

Samsung wil een rol spelen in de groeiende markt van auto's met draadloze verbindingen. De technologie en relaties met automakers die Harman heeft, moeten Samsung daarbij helpen.

BMW X4 F26 x-Drive M-sportpakket rood wit 2015 17

Het gaat echter niet alleen om auto's. De Zuid-Koreaanse fabrikant zegt te verwachten dat de overname de mobiele tak van Samsung kan helpen met onder meer betere audio in smartphones, virtualrealityproducten en wearables.

Samsungs smartphones hebben over het algemeen weinig onderscheidende eigenschappen op het gebied van audio.

Harman heeft rond achtduizend softwareontwerpers en technici in dienst, zo meldt de fabrikant. Als de overname doorgaat, wordt Harman een aparte divisie van Samsung. De fabrikant verwacht rond medio 2017 goedkeuring te hebben van alle relevante instanties.

Ook de aandeelhouders van Harman moeten nog hun fiat geven aan de overname.

bmw-g30-5-serie-530d-x-drive-luxury-line-2017-19

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: