Scout: laatste Skoda Octavia variant maakt facelift compleet

Nu we de gefacelifte Skoda Octavia en Octavia RS aan je hebben laten zien, ontbrak er natuurlijk nog één variant, de Scout. En tadaa, zie hier de boswachterversie van de Octavia, die uiteraard ook voorzien is van het nieuwe front met vier koplampunits.

Behalve dat gewijzigde front is er niet veel verschil te herkennen ten opzichte van de vorige generatie. De voor- en achterbumper lijken op z'n zachtst gezegd nogal sterk op de bumpers die voorheen ook werden gebruikt, inclusief de aluminiumkleurige bodembescherming, maar de Tsjechen beweren dat één en ander toch echt gewijzigd is.

Verdwenen is overigens de zwarte stootstrip op de portieren, terwijl de bodemvrijheid met dertig millimeter extra ten opzichte van de Octavia Combi gelijkt blijft.

skoda-octavia-scout-facelift-2017-tdi-tsi-vierwielaandrijving-00

Aandrijving

Net als zijn voorganger komt de Skoda Octavia Scout met een drietal verschillende motoren op de markt, een benzine en twee diesels. Eerstgenoemde is de bekende 1,8 liter TSI met 180 pk en ook de diesels, de 2.0 TDI met 150 pk en de 2.0 TDI met 184 pk, blijven ongewijzigd.

Wel nieuw is dat de zwakste diesel voortaan ook te krijgen is met een DSG-automaat. Vierwielaandrijving is in alle gevallen altijd van de partij.

Voor alle overige wijzigingen verwijzen we je door naar ons bericht over de normale Octavia. Alle technische snufjes, gadgets en assistentiesystemen die daar hun intrede doen vind je natuurlijk ook terug op de optielijst van deze Scout.

skoda-octavia-scout-facelift-2017-tdi-tsi-vierwielaandrijving-02

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: