Seat Ateca schijnt de "Beste Koop in Europa" te zijn

De Seat Ateca is tijdens de prestigieuze AUTOBEST 2017-verkiezing uitgeroepen tot ‘Best Buy Car of Europe in 2017’. Gespecialiseerde journalisten uit 31 landen hebben eind november in Italië met de vijf finalisten voor de titel gereden en de Ateca gekozen als winnaar van de prestigieuze AUTOBEST 2017-verkiezing.

Volgens de jury is de Ateca de beste koop voor Europese consumenten. Niet alleen door zijn ontwerp, comfort en rijgemak, maar ook doordat hij heel veel value for money biedt. Bovendien werd Seat geroemd om zijn dealer- en servicenetwerk.

Uit de prijs spreekt grote waardering voor de ontwikkeling die Seat doormaakt. Het Spaanse merk heeft enorm veel energie gestoken in het grootste modellenoffensief uit zijn geschiedenis. In 18 maanden tijd worden vier modellen gelanceerd: de Ateca (die sinds dit jaar op de markt is), de Leon (die begin 2017 bij de dealers staat), de vijfde-generatie Ibiza en de Arona cross-over (die beide volgend jaar debuteren).

“De Ateca is een keerpunt voor Seat”, verklaart Luca de Meo, President van het merk. “We stappen in een nieuw segment met een product dat onze klanten een uitstekende mobiliteitservaring biedt en dat daarbij ook duidelijk ons DNA in zich meedraagt. De Ateca gaat ons merk naar nieuwe hoogten brengen. De Best Buy Car of Europe onderscheiding is het bewijs dat we op de goede weg zijn.”

Seat Ateca Reference Style Xcellence 4Drive DSG 2016 2017 11

De toekomst van mobiliteit

Seats’s SUV overtreft alle verwachtingen en is een belangrijke auto voor het merk. Niet alleen omdat hij voor de Spanjaarden de deur heeft geopend naar één van de meest dynamische segmenten van de automarkt, maar ook omdat hij in de toekomst belangrijke uitdagingen aan moet gaan op het gebied van mobiliteit.

Voor ieder wat wils

De veelzijdigheid van de Ateca-modelreeks werd door de jury van de AUTOBEST-verkiezing hoog aangeslagen. Kopers kunnen kiezen uit voorwiel- of vierwielaandrijving, handgeschakelde versnellingsbakken of DSG-automaten en TSI turbo benzinemotoren of TDI turbodiesels met vermogens van 115 pk tot 190 pk.

Er zijn ontelbare opties verkrijgbaar, zoals Full LED-koplampen, diverse digitale rijassistenten (zoals Traffic Jam Assist en het nieuwe Emergeny Assist) en geavanceerde infotainmentsystemen met een 8"-inch touchscreen en Full link technology.

De topuitvoering Xcellence heeft een elegant interieur met Alcantara-bekleding en het Front Assist-veiligheidssysteem dat voetgangers detecteert, de bestuurder waarschuwt voor een mogelijke aanrijding en zelfs volledig zelfstandig een noodstop kan uitvoeren.

Nou nog een Cupra versie, want dan is er pas echt voor ieder wat wils! Gekke Spanjaarden...

Seat Ateca Reference Style Xcellence 4Drive DSG 2016 2017 12

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: