Seat Leon X-Perience komt naar ons land

Seat toont in Parijs voor het eerst officieel de Leon X-Perience waarbij het belangrijkste nieuws voor onze wintersporters is dat deze versie ook naar ons land gaat komen en wel eind dit jaar.

Binnen het Leon modelprogramma – met de sportieve 3-deurs SC, de praktische 5-deurs en de ruime ST stationwagon – mikken de Spanjaarden met de Leon X-perience vooral op de op individualiteit ingestelde automobilisten met een actieve levensstijl.

Seat Leon X-Perience bruin brons 4-Drive 2015 01

Vergeleken met de normale Leon ST staat de X-perience 27 millimeter hoger op zijn wielen. Dat komt uiteraard ook de bodemspeling ten goede. Kunststof beschermdelen rondom de dorpels en wielkasten onderstrepen het off-road karakter van deze ST.

Aan de achterkant onderscheidt deze Leon zich door een nieuwe bumper met aluminiumlook accenten en verchroomde eindstukken voor het uitlaatsysteem. De grote wielkasten herbergen standaard 17”-inch of optioneel 18 inch lichtmetalen velgen. De dakrails zijn afgewerkt met chroom.

Seat Leon X-Perience bruin brons 4-Drive 2015 05

Onder de grote achterklep van de X-PERIENCE gaat een ruime bagageruimte met een grote flexibiliteit qua indeling schuil. De inhoud bedraagt 587 liter en is met de rugleuning van de achterbank neergeklapt uit te breiden tot 1.470 liter.

Nieuwe materialen en een combinatie kleuren moeten de Leon X-perience een extra premium uitstraling meegeven.

Die avontuurlijke inborst van de Leon X-Perience weet zich gesterkt door een keuze uit vier koppelsterke TDI- en TSI-motoren: de 2.0 TDI met 184Pk en standaard een zestraps DSG-versnellingsbak, een handgeschakelde 2.0 TDI met 150Pk, een 110Pk sterke 1.6 TDI en de nieuwste generatie van de 1.8 TSI turbo benzinemotor met 180Pk.

Seat Leon X-Perience bruin brons 4-Drive 2015 02

De permanente vierwielaandrijving maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde meerplatenkoppeling met hydraulische activering en elektronische aansturing, de vijfde-generatie Haldex-koppeling. Dit systeem reageert extreem snel op alle mogelijke rijscenario’s en zorgt zo voor een aanzienlijke toename van de actieve veiligheid en een verbetering van de prestaties.

De Leon X-Perience krijgt standaard een reeks rijassistentiesystemen mee. Voorbeelden zijn het EDS-systeem op alle vier wielen (elektronisch differentieel dat beide assen spert), XDS (uitgebreider elektronisch sperdifferentieel voor een verbeterde grip in bochten), de elektronische ESC stabiliteitsregeling en een multi-collision remsysteem.

Eind dit jaar kun je ‘m in de showroom verwachten. Prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Seat Leon X-Perience bruin brons 4-Drive 2015 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: