Seat maakt prijs van de Ibiza Cupra bekend

Vandaag heeft Seat de prijs bekend gemaakt van het topmodel in de Ibiza reeks, de gefacelifte Cupra. De Cupra is verkrijgbaar vanaf 25.895,- euro en dat is slechts 1.100,- euro duurder dan de Ibiza FR. En die heeft 30Pk minder. Hiermee is de Cupra meteen de top-tip van de week natuurlijk, of toch niet?

Eerlijk gezegd had ik een wat lagere prijs verwacht, mede gezien het feit dat een Polo GTI vanaf 25.490,- verkrijgbaar is. De Cupra heeft in tegenstelling tot deze Polo echter 4 jaar garantie.

Seat Ibiza Cupra 3

De Cupra beschikt standaard over Bi-Xenon-verlichting met LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, audiosysteem, sportstoelen met matgrijze stiksels, een afgevlakt stuurwiel en speciale 17”-inch velgen. Zaken als een automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch inklapbare spiegels en regen- en lichtsensoren maken eveneens deel uit van de standaarduitrusting.

Het eveneens standaard gemonteerde high-performance remsysteem (schijfdiameter 288 mm voor, 230 mm achter) garandeert dat de nieuwe Ibiza Cupra in alle omstandigheden over ruimschoots voldoende remcapaciteit beschikt. Optioneel zijn remmen van AP Racing beschikbaar, voorzien van het SEAT Sport-embleem op de remklauwen.

Seat Ibiza Cupra 1

De Ibiza Cupra heeft een compleet nieuw entertainmentsysteem gekregen. Het audiosysteem kan worden uitgebreid met het innovatieve SEAT Portable Systeem. Dit systeem met 5”-inch touchscreen is geïntegreerd in de elektronische systemen van de auto, maar kan tegelijkertijd op een handige, snelle manier uit te auto genomen worden voor mobiel gebruik.

Seat Ibiza Cupra 5

De vele verschillende functies van het SEAT Portable Systeem behelzen navigatie, handsfree bellen (Bluetooth) met stembediening en draadloze audio streaming (Bluetooth). De boardcomputer stelt de bestuurder in staat gebruik te maken van een uitgebreide hoeveelheid uiteenlopende informatie.

Eventueel laat het display ook realtime de snelheid zien en de temperatuur van het koelsysteem van de motor en verder beschikt het systeem over tal van bruikbare extra’s als een elektronisch notitieblok en de ‘Highbeam’-functie, die aanvullende interieurverlichting biedt bij het verlaten van de auto in het donker.

Seat Ibiza Cupra 2

Respect Copyright!
%d bloggers like this: