Seat maakt vanafprijzen Leon ST X-Perience bekend

Seat heeft de prijzen en uitrusting van de Leon X-PERIENCE bekendgemaakt. De prijslijst van het avontuurlijke topmodel binnen de Leon-serie begint bij de 110Pk sterke 1.6 TDI die voor 34.950,- euro in de boeken staat.

Naast drie dieselvarianten leveren de Spanjaarden de Leon X-PERIENCE – in alle gevallen standaard met 4DRIVE vierwielaandrijving – ook als 1.8 TSI benzine.

De Leon X-PERIENCE is gebaseerd op de eind vorig jaar gelanceerde Leon ST. Vergeleken met de Leon ST staat hij 28 millimeter hoger op zijn wielen, waardoor ook de bodemspeling overeenkomstig groter is geworden. Met het design van de ST als uitgangspunt voegt de X-PERIENCE daar een geheel eigen allroad-invulling aan toe, zoals we die al eerder bij Audi, Opel en Volkswagen zagen.

Seat Leon X-Perience 4-Drive brons bruin TDI TSI 2015 04

Voorbeelden daarvan zijn de kunststof beschermdelen rondom de dorpels en wielkasten en een nieuw gestylde voorzijde met prominente luchtinlaten en geïntegreerde mistlampen, evenals een voorspoiler in aluminiumlook.

Ook aan de achterkant onderscheidt hij zich door een nieuwe bumper met aluminiumlook accenten en verchroomde eindstukken voor het uitlaatsysteem. De grote wielkasten herbergen 17”- of optioneel 18”- inch lichtmetalen velgen. De dakrails zijn afgewerkt met chroom. Onder de grote achterklep gaat een ruime bagageruimte schuil van 587 liter, die naar wens is uit te breiden tot 1.470 liter.

Seat Leon X-Perience 4-Drive brons bruin TDI TSI 2015 03

De standaard permanente 4DRIVE vierwielaandrijving is één van de meest moderne en efficiënte systemen in zijn soort. Seat maakt gebruik van de vijfde-generatie Haldex-koppeling, met een nieuw ontwikkelde meerplatenkoppeling met hydraulische activering en elektronische aansturing.

De combinatie van deze koppelsterke turbomotoren en de 4DRIVE vierwielaandrijving maakt de Leon X-PERIENCE ook geschikt voor het trekken van een boottrailer of caravan, dankzij een aanhangvermogen dat oploopt tot 2.000 kg.

Verder krijgt hij een reeks geavanceerde rijassistentiesystemen mee. Voorbeelden zijn het EDS-systeem op alle vier wielen (elektronisch differentieel dat beide assen spert), XDS (uitgebreider elektronisch sperdifferentieel voor een nog betere grip in bochten), de elektronische ESC stabiliteitsregeling en een multi-collision remsysteem.

SEAT

Ook op andere fronten bewijst de Leon X-PERIENCE qua uitrusting zijn status als topmodel binnen de Leon-familie. Af-fabriek vertrouwt hij bijvoorbeeld op onder meer volautomatische dual-zone airconditioning, het Media System Colour met 5”-inch touchscreen in kleur, schakelpaddles aan het stuurwiel (bij DSG transmissie), het Seat Drive Profile (voor 1.8 TSI 180Pk en 2.0 TDI 184Pk) en sportstoelen vóór.

De Leon X-PERIENCE arriveert in December bij de dealer en is daar nu al te bestellen. Resten nog de overige vanafprijzen:

  • 1.6 TDI 81 kW/110 pk 4DRIVE € 34.950,-
  • 2.0 TDI 110 kW/150 pk 4DRIVE € 37.250,-
  • 2.0 TDI 135 kW/184 pk DSG-6 4DRIVE € 39.950,-
  • 1.8 TSI 132 kW/180 pk DSG-6 4DRIVE € 36.750,-

Seat Leon X-Perience 4-Drive brons bruin TDI TSI 2015 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: