Seat Mii EcoFuel is volgens de ANWB en Stichting Natuur&Milieu de zuinigste gasauto van NL

De Seat Mii 1.0 EcoFuel is volgens de ANWB en Stichting Natuur & Milieu de zuinigste aardgas-/groengasauto van Nederland. Dat blijkt uit de Top10 van zuinigste CNG-auto’s die de twee partijen dit jaar voor het eerst presenteerden.

Of alles er eerlijk aan toegaat weten we natuurlijk niet, want niet alleen de ADAC heeft de afgelopen tijd aan glans verloren. Ook de ANWB is een schim van de organisatie de ze ooit was, maar dat terzijde.

De ANWB en Stichting Natuur & Milieu publiceren jaarlijks de Top10 van zuinigste benzine- en dieselauto’s. Dit jaar zijn daar voor het eerst ook de categorieën ‘Top10 Elektrisch’ en de ‘Top10 CNG’ aan toegevoegd. In die laatste klasse werd de Mii EcoFuel uitgeroepen tot de zuinigste aardgasauto van ons land, samen met zijn familieleden uiteraard, de Skoda Citigo en Volkswagen Up!.

De Seat Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive is voorzien van een 68Pk sterke 1.0 EcoFuel-motor die op aardgas (CNG) loopt. Gemiddeld noteert deze Mii-uitvoering een brandstofverbruik van 4,4 m3 aardgas op 100 km en een CO2-uitstoot van 79 g/km. Waarden die deze Mii-variant een energielabel A bezorgen en waarmee zakelijke rijders in aanmerking komen voor slechts 14% fiscale bijtelling.

Seat Mii EcoFuel ANWB Natuur Milieu wit 2014 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: