Seat rond onderzoeksproject naar introductie van elektrische auto in Spanje af

Seat heeft gisteren het CENIT VERDE project afgesloten, een onderzoeksproject naar de ontwikkeling van technologieën voor de introductie van de elektrische auto in Spanje. Gedurende een periode van vier jaar onderzochten meer dan 800 professionals namens 16 ondernemingen en 14 overheidsinstellingen de ontwikkeling van duurzame alternatieven voor de automobielindustrie en op het gebied van infrastructuur en energie. Met als resultaat de presentatie van het Seat Leon VERDE plug-in hybride prototype.

Seat Leon 2013 2014 Plugin Hybrid wit Cenit Verde 04

Dit prototype is gebaseerd op de nieuwe Seat Leon en is uitgerust met een 75kW nul-emissie elektromotor en een 90 kW (122 pk) sterke 1,4-liter brandstofmotor gekoppeld aan een 6-versnellingsbak die is aangepast aan en geoptimaliseerd voor hybride rijden. De Seat Leon VERDE (Spaans voor ‘groen’) heeft een elektrische actieradius van 50 kilometer dankzij een 8,8 kWh Ficosa batterij en beschikt over een geïntegreerd, geavanceerd koelingsysteem voor een geoptimaliseerd hittemanagement.

Seat Leon 2013 2014 Plugin Hybrid wit Cenit Verde 01

Daarnaast beschikt de Seat Leon VERDE dankzij een Lear 20 kW on-board batterijlader over een twee-weg aansluiting op het stroomnet, waarmee de auto niet alleen opgeladen kan worden via het net, maar ook stroom naar het net terug kan voeren.

Naast het plug-in hybride prototype heeft het CENIT VERDE project ook geleid tot de ontwikkeling van de Driving Cycle Predictor, een slim systeem dat de routines en rijstijl van iedere gebruiker onthoudt. Het systeem, waarvoor Seat een Europees patent heeft aangevraagd, voorspelt vaste routes en herkent rijstijlen van de bestuurder waardoor het energieverbruik en de CO2-emissies verder beperkt kunnen worden.

Seat Leon 2013 2014 Plugin Hybrid wit Cenit Verde 03

Het project kreeg een totaalbudget van 34 miljoen euro toegewezen en is uitgegroeid tot een Europese maatstaf vanwege de PPP (public-private-partnership) achtergrond ervan, de breedte waarin het onderzoek werd gedaan en de innovaties die daaruit voortvloeiden. Wie weet zien we dus ooit nog wel deze elektrische Leon op de Europese wegen rijden als concurrent voor de nog te lanceren Golf 7 Hybride.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: