Seat toont raceversie van de nieuwe Leon

Seat toont op het legendarische GTI treffen in de Oostenrijkse regio Karinthië zijn betrokkenheid bij de autosport. Centraal op de Seat-stand in de stad Reifnitz aan de Wörthersee staat de nieuwe Leon Cup Racer.

De Leon Cup Racer geeft een duidelijk visitekaartje af hoe een raceversie van de Leon er uit zou komen te zien.

Seat Leon Cup Racer Concept 2013 VLN WTCC ETCC 02

"Motorsport zit diep verankerd in ons merk; Seat heeft een racehistorie van meer dan 40 jaar en met de Leon Cup Racer zijn we bezig het volgende hoofdstuk te schrijven voor onze zeer gemotiveerde klantenteams. De Leon Cup Racer is nadrukkelijk geen showmodel, maar de eerste testauto voor de ontwikkeling van deze auto," aldus dr. Matthias Rabe, Executive Vice-President voor Research and Development. "Met deze raceversie bouwen we verder aan de grote successen die we de afgelopen jaren al vierden."

Seat Leon Cup Racer Concept 2013 VLN WTCC ETCC 06

De Seat Leon Cup Racer vormt de basis voor de ontwikkeling en testritten, die de komende maanden zullen plaatsvinden en is gebaseerd op de vijfdeurs Leon en gespoten in metallic mat grijs met oranje accenten.

Het dikke uiterlijk wordt bereikte door een met 40 centimeter toegenomen spoorbreedte en de montage van 18”-inch racevelgen. Het nieuwe front biedt een optimale aerodynamische efficiency en voert maximaal lucht naar zowel motor als remsysteem; de machtige wielkasten met hun grote openingen opzij verhogen de koeling van het vierzuiger-remsysteem. De voorspoiler, de vlakke wagenbodem, de diffuser achter en de tweedelige dakspoiler zorgen voor maximale downforce bij hoge snelheden.

Seat Leon Cup Racer Concept 2013 VLN WTCC ETCC 01

Het interieur van de Seat Leon Cup Racer is uiteraard ook helemaal klaar voor circuitgebruik. Een rolkooi en kuipstoel met HANS hoofdprotectiesysteem zijn uiteraard standaard. Die stoel is overigens bekleed met speciaal ontwikkeld leder, dat uitzonderlijk goed vocht kan reguleren.

Seat Leon Cup Racer Concept 2013 VLN WTCC ETCC 04

Voor de aandrijving van de Seat Leon Cup Racer tekent de tweeliter, viercilinder turbogeladen krachtbron, met een vermogen van 330Pk en een maximaal koppel van 350 Nm. Dat vermogen wordt naar de voorwielen gebracht via een 6-traps DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, die bediend wordt vanaf het stuurwiel.

Een elektronisch gecontroleerd differentieelslot is standaard. Een speciale variant van de Cup Racer voor enduranceraces kan worden uitgerust met een sequentiële racetransmissie met een schakelpook op de centrale console en een mechanisch differentieelslot.

Seat Leon Cup Racer Concept 2013 VLN WTCC ETCC 03

Seat verwacht de Leon Cup Racer in twee versies (sprint / endurance) aan het begin van het seizoen 2014 aan de verschillende klantenteams aan te kunnen bieden.

Over een mogelijke terugkeer in het WTCC wordt ook gesproken: “wij stellen ons ook de verdere ontwikkeling voor van een Cup Racer naar een WTCC versie met 1.6 liter krachtbron. We hebben tenslotte op dat gebied een enorme traditie en een goede naam hoog te houden."

Seat Leon Cup Racer Concept 2013 VLN WTCC ETCC 07

Respect Copyright!
%d bloggers like this: