Simpelweg zonde en foute beslissing: Renault Mégane Sedan komt niet naar Nederland

In de afgelopen anderhalf jaar heeft Renault al bijna tien nieuwe modellen gepresenteerd en de nieuwe Mégane Sedan is nu officieel nummer acht.

Deze mini Talisman is het derde model in het gamma van de Mégane en laten we meteen maar met het slechte nieuws beginnen: deze sedan komt niet naar Nederland. Waarom niet? Simpel, omdat er volgens Renault toch geen vraag naar is.

Dat is ook de reden dat Opel niet meer met een Astra Sedan gaat komen, om over het lot van de Volkswagen Jetta maar te zwijgen. Stuk voor stuk auto’s die wat ondergetekende betreft niet zouden misstaan op ‘s lands wegen, want auto’s als de Audi A3 Limousine en de Mazda 3 Sedan kunnen best wat concurrentie gebruiken.

 

De Mégane Sedan komt natuurlijk technisch zoveel mogelijk overeen met de Hatchback en de Estate versie, dus op motorisch gebied en binnenin zijn er geen verrassingen te vinden. De bagageruimte kan maximaal 508 liter bevatten terwijl de kofferbak uiteraard tegen meerprijs geopend kan worden via een voetbeweging onder de achterbumper.

Maar goed, dat alles is niet belangrijk, want Nederlanders zijn kennelijk vergeten wat een sedan is. In landen als Ierland, Polen en Turkije (waar Renault de Mégane Sedan produceert) begrijpen ze ‘t wel en daar is ‘ie dan straks gewoon op de wegen te zien.

Zonde dus! Renault, Opel en Volkswagen: lezen jullie mee?

Renault Megane Sedan Mini Talisman wit 2017 19 Renault Megane Sedan Mini Talisman wit 2017 16 Renault Megane Sedan Mini Talisman wit 2017 18 Renault Megane Sedan Mini Talisman wit 2017 02 Renault Megane Sedan Mini Talisman wit 2017 01

Leave a reply