Skoda doet wat 't moet doen bij Kodiaq facelift

De Kodiaq was in 2016 de eerste SUV van Skoda en dat maakt het model inmiddels ook tot de oudste SUV van het merk. Tijd dus voor een facelift en daarbij doet Skoda het enige juiste, het vervangt namelijk de 240 pk dieselmotor in de RS voor een benzineblok.

De Kodiaq behoudt zijn over twee lagen verdeelde verlichting, maar de lichtunits zelf zijn aangepast. Naast de vernieuwde hexagonale grille, die voortaan ook meer rechtop staat, zitten voortaan standaard LED-koplampen. De daadwerkelijke lichtunits zijn iets platter dan voorheen.

De lichtunit eronder is de mistlamp, die alleen op de duurde uitvoeringen in LED is uitgevoerd. Voor het eerst is de Kodiaq ook met LED-matrixkoplampen leverbaar. Ze zijn standaard op de Laurin & Klement- en RS-versies en zijn vanaf uitrustingsniveau Ambition optioneel leverbaar.

Meer nieuws aan het Kodiaq-front heeft betrekking op de motorkap, die is opnieuw vormgegeven en aan de zijkanten hoger dan bij zijn voorganger. Geen facelift zonder aangepaste bumpers en dus krijgt ook de Kodiaq ze. De onderste grille in de bumper heeft een andere invulling gekregen en aan weerszijden ervan zitten voortaan nieuwe kunststof sierdelen. Onderaan de voor- en achterbumper zit voortaan een aluminiumkleurig deel.

De achterbumper wordt op vergelijkbare wijze vernieuwd, maar er is meer. Zo zit er boven de achterruit voortaan een langere, zwarte dakspoiler. Ledverlichting achter is voortaan standaard, maar de units zelf zijn net als de koplampen iets dunner geworden. Vanaf de Ambition-uitvoering zijn ze voortaan uitgerust met dynamische richtingaanwijzers.

De aanpassingen aan interieur zijn minder ingrijpend. Skoda noemt de komst van nieuwe materialen, stiksels die over de gehele breedte van het dashboard zichtbaar zijn en uitgebreidere sfeerverlichting. Daarnaast wordt - als het portier van de bestuurder is geopend - een Skoda-logo op de grond geprojecteerd.

Nieuw zijn elektrisch verstelbare en volgens Skoda extra ergonomische stoelen met geheugenfunctie die met geperforeerd leer zijn bekleed en die naast elektrisch verwarmbaar ook een ventilatiefunctie hebben. Ook zijn er voortaan 'ecostoelen', die volgens de Tsjechen 'vegan' zijn en bekleerd met gerecycled materiaal.

Skoda haalt verder het in de huidige Octavia geïntroduceerde tweespaaks stuurwiel naar de Kodiaq. De Sportline- en RS-versies hebben een exemplaar met drie spaken.

De Kodiaq RS is Skoda's eerste RS-SUV. Die auto kreeg destijds een 240 pk en 500 Nm sterke biturbo 2.0-dieselmotor als krachtcentrale, maar daarvoor valt nu het doek. De gefacelifte Kodiaq RS krijgt namelijk een 245 pk en 370 Nm sterke 2.0 TSI-benzinemotor onder de kap; jawel die ken je al uit de Volkswagen Golf GTI.

Deze 2.0 is uiteraard gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. De motorwissel levert de Kodiaq RS een gewichtsbesparing op van ruim 60 kilo. Hij is vanbuiten te herkennen aan zijn sportieve en eveneens nieuwe bumperwerk. Naar chroomkleurige accenten kun je lang zoeken, de SUV is namelijk volgehangen met zwarte details.

De Kodiaq RS staat op 20”-inch velgen en krijgt standaard de Virtual Cockpit en een sportief aangekleed interieur met sportstoelen en een bonte verzameling rode stiksels. Technische specificaties volgen nog.

Uiteraard is de Kodiaq ook met minder spectaculaire krachtcentrales leverbaar. De150 pk sterke 1.5 TSI die zowel met een handgeschakelde zesbak als met een DSG7-automaat verkrijgbaar is doet de aftrap.

Alle andere motoren hebben standaard de DSG-transmissie. Verder zijn er ook nog een 190 pk 2.0 benzine en een tweetal 2.0 TDI's van 150 pk en 200 pk. Vierwielaandrijving is standaard voor de uitvoeringen met minimaal 190 pk, dus ook de voor de RS.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: