Skoda Kodiaq: 7-zits SUV net zo groot als Volkswagen Touareg

Waarschijnlijk presenteert Skoda later dit jaar tijdens de AutoSalon van Parijs de productieversie van de Vision S Concept SUV.

Om je alvast warm te maken voor dit model heeft het Tsjechische merk maar vast de naam bekendgemaakt. Voortaan gaat de Vision S door het leven als Kodiaq, een verwijzing naar een beer op het gelijknamige Alaskaanse eiland.

Die naam is niet voor niets gekozen want met een lengte van 4,7 meter is de Kodiaq net zo lang als de huidige generatie van de Volkswagen Touareg. Het zal je dus niet verbazen dat Skoda nu al trots meldt dat de Kodiaq comfortabel plaats biedt aan zeven personen.

Skoda Vision S Concept SUV groen 2016 05

Om dat nog iets meer in perspectief te plaatsen, de nieuwe ook in formaat toegenomen Tiguan komt niet verder dan een lengte van 4,49 meter. Ook de Seat Ateca is kleiner dan de Kodiaq.

Verwacht onder de kap geen verrassingen, daar zullen de bekende motoren van het VAG-concern dienst doen. Als je wilt weten hoe de binnenkant er uit komt te zien, denk dan maar aan een mix van het Superb interieur met een vleugje Tiguan.

Skoda Vision S Concept SUV groen 2016 04 Skoda Vision S Concept SUV groen 2016 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: