Skoda lanceert 6 nieuwe modellen in 2013

Na de eerste foto’s van de Peugeot 2008 blijven we nog even in Frankrijk en gaan meteen door naar de Facebook pagina van Skoda Frankrijk. Op deze pagina is een afbeelding verschenen met daarop de Skoda modellen die dit jaar geïntroduceerd zullen worden.

Helemaal aan het begin staan de Rapid en de Octavia die we inmiddels al kennen. De Octavia Combi komt in Juni maar ook dat is géén geheim meer nadat er foto’s van de persshoot gelekt waren.

Daarna worden de zaken echter wat minder duidelijk want bij de modellen in Augustus, Oktober en December staan nog geen namen. Laten we eens een voorspelling wagen. De auto in December lijkt de makkelijkste. Omdat deze het silhouet van een SUV heeft verwachten we daar de vernieuwde Yeti want deze is al sinds 2009 op de markt. Voor de Octavia Scout lijkt het ons namelijk nog wat te vroeg, die verwachten we eerder in 2014 in Genève (Maart).

Dan blijven er nog twee modellen over, in Augustus en Oktober. Hier zijn meer kandidaten voor. Zeker lijkt de Octavia RS; die hebben we ook al gezien, maar dan wordt het lastig.

De Superb heeft dringend een facelift nodig, daar is namelijk sinds 2008 niets meer aan gedaan, aan de andere kant heeft de markt behoefte aan praktische en goedkope auto’s. De geruchten over een soort van "Rapid Sportback/Variant" doen ook nog de ronde. Wij gokken toch op de Superb.

Later dit jaar meer.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: