Skoda Octavia en Octavia Combi voortaan ook met kansloze driecilinder incl. 21% bijtelling

Skoda heeft bekendgemaakt dat de Octavia en Octavia Combi per direct leverbaar zijn met een 1,0-liter TSI turbo benzinemotor.

Een 1,0-liter in een redelijk grote middenklasser? Nooit aan beginnen, zeker niet als je ook nog wat bagage mee wil nemen of een caravan wil trekken. Driecilinder motoren zijn leuk voor een Citigo of iets dergelijks, maar absoluut niet voor een gezinsauto. Neem dat maar gewoon van ondergetekende aan.

Anyway, mocht je nog niet afgehaakt zijn, dan melden we voor de volledigheid nog maar even de rest. Deze driecilinder is natuurlijk geen onbekende, want ook in de Golf etc. en er zijn daarnaast nog geruchten dat er binnenkort een Up! GTI met deze motor verschijnt. Die is dan weer 115pk sterk, heeft een koppel van 200nm en komt uit op een gemiddeld verbruik van 4,1 tot 4,7 liter op 100 kilometer.

Skoda Octavia Combi Hatchback zilver 2014 09

Dat betekent dus automatisch gunstige cijfers voor de CO2-uitstoot, waardoor deze Octavia bij zakelijke inzet in de 21%-bijtellingscategorie valt. Eén en ander vertaalt zich dan op prestatiegebied in een topsnelheid van 202 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 9,9 seconden (Octavia Hatchback met handgeschakelde zesversnellingsbak).

De introductie van de nieuwe benzinekrachtbron voor de Octavia krijgt een extra comfortabel tintje dankzij een speciaal aanbod op de zeventraps DSG-transmissie, die tijdelijk wordt aangeboden voor slechts € 990,-.

De Octavia 1.0 TSI is er al vanaf € 22.590,- (klantvoordeel van ruim € 1.000,-). Mede hierdoor is de Octavia 1.0 TSI Ambition Business met deze automaat met dubbele koppeling al te rijden voor een bijtelling vanaf € 167,- per maand.

De nieuwe Octavia 1.0 TSI wordt geleverd in combinatie met het Ambition Business-uitrustingsniveau. Een navigatiesysteem met kleurenscherm, automatische airconditioning met twee klimaatzones, lichtmetalen velgen en parkeersensoren zijn dan standaard. De meerprijs voor de Combi-uitvoering bedraagt € 900,-.

Skoda Octavia Combi Hatchback blauw zilver wit 14 procent Greenline 2014 07

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: