Skoda Octavia RS kampt met gigantische levertijden

Via verschillende kanalen bereiken ons berichten dat met name de Skoda Octavia in RS-uitvoering met enorme levertijden te kampen heeft.

Reden daarvoor is de "plotselinge" populariteit van de RS-uitvoering die op dit moment goed is voor een aandeel van 20 procent in de totale Octavia-verkopen. Dat is ruim het dubbele ten opzichte van de vorige generatie.

Skoda Octavia RS Combi Sedan blauw wit grijs Steel Grey Rallye Green Sprint Yellow TSI TDI 2013 06

Dat alles resulteert in levertijden die rond de zes maanden liggen, waarbij er zelfs gesproken wordt over uitschieters naar 11 maanden. Dit geldt met name voor de Octavia RS Combi die het grootste gedeelte van de RS-verkopen voor z'n rekening neemt. Volgens Skoda zelf bedraagt de levertijd voor de hatchback op dit moment drie tot vier maanden, voor de Combi vier tot zes.

Het lijkt er dus sterk op dat de Tsjechen enigszins verrast zijn door de grote vraag naar het sportieve topmodel in de Octavia-reeks en ze haasten zich dan ook te zeggen dat er al hard gewerkt wordt aan het uitbreiden van de productiecapaciteit.

Meer informatie over de Octavia RS vind je hier.

Skoda Octavia RS Combi Sedan blauw wit grijs Steel Grey Rallye Green Sprint Yellow TSI TDI 2013 034 Skoda Octavia RS Combi Sedan blauw wit grijs Steel Grey Rallye Green Sprint Yellow TSI TDI 2013 030

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: