Skoda Octavia RS krijgt natuurlijk ook nieuwe familiegezicht

In navolging van de normale uitvoering heeft Skoda de Octavia RS ook voorzien van het nieuwe vier ogen gezicht en de nodige technische updates.

Het is nog steeds even wennen, maar ook de RS ontkomt niet aan het nieuwe front van de gewijzigde Octavia en op de één of andere manier ziet dat er bij de sportieve RS net even iets lekkerder uit.

Zoals vanouds is de Octavia RS leverbaar als sedan en als Combi. Qua motorisering is er keuze uit twee varianten, een benzine en een diesel, beiden met een inhoud van 2,0-liter.

skoda-octavia-rs-combi-hatchback-wit-facelift-2017-03

Eerstgenoemde krijgt er 10pk bij en komt uit op 230pk (de speciale RS230 uitvoering had echter al dat vermogen), terwijl de diesel ongewijzigd z’n dienst blijft doen met 184pk.

Schakelen gebeurt standaard met een handgeschakelde zesbak of tegen meerprijs met een DSG-automatische transmissie. De RS TDI is in dat geval ook te bestellen met vierwielaandrijving.

skoda-octavia-rs-combi-hatchback-wit-facelift-2017-02

De snelste RS is de benzine met DSG, daarmee zit je in 6,7 seconden op de honderd. De diesel is 1,2 seconden langzamer. Ook qua topsnelheid legt die het af tegen de benzine, met een top van 232 versus 250 km/h voor de benzine.

Voor wat betreft alle overige aanpassingen vind je hier alles wat je moet weten.

skoda-octavia-rs-combi-hatchback-wit-facelift-2017-01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: