Skoda presenteert met Octavia G-TEC tweede model op CNG

De nieuwe Octavia wordt voor het eerst in z'n modelhistorie verkrijgbaar op CNG (Compressed Natural Gas) en beleeft z'n wereldprimeur op de komende Autosalon van Genève. Daarmee is de Octavia naast de kleine Citigo het tweede model op aardgas van het merk.

De Skoda Octavia G-TEC wordt aangedreven door een 1,4-liter TSI turbomotor met een vermogen van 110Pk. De bivalente motor is ontworpen voor zowel CNG als benzine. Het G-TEC pakket omvat een aantal technische features, zoals een Start-Stop Systeem en regeneratief remmen. De moderne aandrijving voldoet al aan de Euro 6 emissienorm, die vanaf September geldt.

Op aardgas alleen kan de auto zonder tanken een afstand afleggen tot 410 km, het verbruik bedraagt dan 5.4 m3 per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 97 g/km. Op benzine zijn volgens Skoda afstanden mogelijk tot 920 km. Dit maakt dat de Octavia G-TEC in totaal 1.330 kilometer kan rijden na een tankbeurt.

Zowel de Octavia Hatchback als de Octavia Combi kunnen als G-TEC geleverd worden, de prijzen zijn nog niet bekend maar volgen spoedig.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: