Slecht nieuws: ook Wiesmann getroffen door crisis

Slecht nieuws uit Duitsland vandaag: nadat al eerder Artega, Gumpert en Melkus last kregen van de crisis, is het vandaag de beurt aan Wiesmann.

Het in 1988 door de broers Friedhelm en Martin Wiesmann opgerichte bedrijf hielt zich vooral bezig met Engels uitziende roadsters en later ook coupés voorzien van beproefde BMW-techniek.

Door velen werd bijvoorbeeld het design van de MF roadster geroemd en ook ondergetekende heeft altijd een zwak voor het merk gehad na de nodige ontmoetingen met de roadster.

2013 Velden Worthersee 15 Internationale Suprtcar woche Ferrari Maserati Lamborghini Porsche Wiesmann Gumpert www.drivessential.com26

Helaas blijkt nu dat het allemaal niet voldoende was voor de nodige omzet. Naar verluidt is namelijk een aanvraag bij de rechtbank van Münster ingediend om een curator aan te stellen die de mogelijkheden voor een doorstart en anders faillissement moet gaan onderzoeken.

Hopelijk lukt het eerste, het zou zonde zijn als het merk binnenkort niet meer bestaat want dit maken ze bijvoorbeeld ook.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: