Slechts één optie voor Porsche Panamera Exclusive Series

Op de Autotentoonstelling van Los Angeles introduceert Porsche de Panamera Exclusive Series. Deze zeer rijk uitgeruste Panamera modellen worden door Porsche Exclusive gebouwd op basis van de Panamera Turbo S Executive met lange wielbasis.

Een bijzonder kenmerk is het lakwerk: de kleur verloopt van zwart naar kastanjebruin. In de exclusieve serie debuteert bovendien het nieuwe Rear Seat Entertainment System Plus van Porsche. De Panamera Exclusive Series komt er in een oplage van 100 exemplaren.

Porsche Panamera Exclusive Series Poltrona Frau 2015 04

Het van Deep Black metallic naar kastanjebruin verlopende lakwerk van de Panamera Exclusive Series is een primeur voor Porsche. Bij elk van de 100 exemplaren wordt de lak handmatig aangebracht. De basiskleur Deep Black metallic komt ook terug op de 20"-inch lichtmetalen velgen.

Het interieur is uiteraard voorzien van alle luxe die je maar kunt verzinnen. Zo zijn stoelen en deurpanelen bekleed met buitengewoon zacht, kastanjebruin leder van de Italiaanse specialist Poltrona Frau. De stoelbekleding is geperforeerd ten behoeve van de ingebouwde ventilatiefunctie.

Bijzonder detail: de perforatie is uitgevoerd in de vorm van het Porsche logo. Het bovenste gedeelte van de deurbekleding is uitgevoerd in zwart nappaleder. Op bepaalde gedeelten zorgen kastanjebruine stiksels voor een smaakvol contrast. Het kleurverloop van buiten komt ook in het interieur terug: achterin hebben de houten afwerkingsdelen de klassieke wortelnoten-uitstraling, die geleidelijk over gaat in pianozwart. Een speciale badge laat het Limited Edition-nummer van de auto zien.

Porsche Panamera Exclusive Series Poltrona Frau 2015 02

In de Panamera Exclusive Series debuteert het nieuwe Rear Seat Entertainment System Plus van Porsche. De belangrijkste onderdelen zijn twee hoge-resolutie touchscreens met ingebouwde camera en dvd-speler. Uiteraard is ook internettoegang inbegrepen. Het geluid wordt afgespeeld via het standaard Burmester High-end Surround Sound System of via de draadloze hoofdtelefoons.

De standaarduitrusting van de Panamera Exclusive Series is zeer omvangrijk. Toch is er een optie beschikbaar: een vijfdelige kofferset van Poltrona Frau, die perfect is afgestemd op het interieur van de exclusieve Panamera. In de lederen bekleding komt bijvoorbeeld het perforatiepatroon terug.

De Porsche Panamera Exclusive Series wordt in een oplage van 100 exemplaren gebouwd. De prijs is nog niet bekend.

Porsche Panamera Exclusive Series Poltrona Frau 2015 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: