Smile! | Seat Ibiza Cupra facelift is officieel

Na het bekend worden van de facelift van de Ibiza was het natuurlijk wachten op dezelfde aanpassingen voor de Cupra-variant. Eigenlijk geen nieuws dus, maar vandaag heeft Seat alle informatie en foto's vrijgegeven.

Technisch gezien blijft alles bij het oude. De 1,4-liter TSI beschikt nog steeds over 180Pk en 250Nm koppel. Ook de 7-traps DSG en het elektronische sperdifferentieel XDS behoren weer tot de standaarduitrusting. Met dit alles haal je een topsnelheid van 229km/h en accelereer je in 6,9 seconden naar de 100.

Het front is vernieuwd en voorzien van een nieuw lichtdesign bestaande uit Bi-Xenon-koplampen met LED-dagrijverlichting, een slankere grille en nieuwe bumper. Ook aan de achterkant is er gesleuteld, zo worden een dikkere bumper, matzwarte diffuser en achterlichten in LED-techniek gemonteerd. Een nieuwe set lichtmetalen velgen (17”-inch) maakt het geheel af.

Binnenin is een nieuw sportstuur te vinden en kun je als optie nu two-tone lederen bekleding bestellen. Nieuw is ook het Seat Portable System; een audiosysteem/navi/boordcomputer met een verwijderbaar 5”-inch scherm dat ook buiten de auto bruikbaar is. Dit systeem wordt overigens in Mei volgend jaar uitbreidbaar met een internetverbinding.

De Ibiza Cupra doet in Februari van volgend jaar zijn intrede op de Nederlandse markt. Tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend zijn.

 

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: