Sneak preview: Audi laat virtuele cockpit nieuwe TT zien

Op de Consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas geeft Audi vast een voorproefje op de nieuwe TT door het laten zien van het dashboard.

De nieuwe TT die medio dit jaar op de markt komt, is namelijk het eerste productiemodel van het merk dat beschikt over de Audi virtual cockpit met een volledig digitaal instrumentenpaneel dat zich direct in het blikveld van de bestuurder bevindt. Hierdoor werd het mogelijk de centrale MMI-display te laten vervallen. Voor de interieurontwerpers leidde dat tot extra vrijheid en Audi laat graag zien waar dat toe geleid heeft.

Het interieur van de nieuwe TT heeft bijzondere accenten waarin vorm en functie volgens het merk perfect samen gaan. De ronde uitstroomopeningen voor de ventilatie zijn een klassiek TT-stijlelement. Nieuw is echter dat de bedieningselementen en displays van de airconditioning erin zijn geïntegreerd.

Puristisch, sportlich und clean ?  Audi zeigt neues TT-Interieur auf der CES

De bestuurder van de nieuwe Audi TT beschikt straks over een 12,3”-inch TFT-display dat dankzij een krachtige Nvidia Tegra 30-processor 3D graphics weer kan geven. Bij de klassieke weergave ziet de bestuurder de snelheidsmeter en de toerenteller op de voorgrond. In de Infotainment-modus worden deze instrumenten kleiner weergeven. Functies als navigatie krijgen dan voorrang zoals op de foto te zien is.

Alle elementen van Audi virtual cockpit zijn op de bestuurder gericht. Het multifunctionele stuur (aan de onderzijde afgevlakt) speelt een belangrijke rol omdat hiermee vrijwel alle functies zijn te bedienen, inclusief die van het infotainmentsysteem. Het gebruiksgemak is groter dan ooit omdat het ‘menu’ veel lijkt op dat van een smartphone. Zelfs een tekstzoekfunctie (MMI search) is inbegrepen. Ook MMI touch maakt deel uit van het slimme bedieningsconcept. Hiermee kan de bestuurder bijvoorbeeld ‘scrollen’ en in-/uitzoomen.

De nieuwe TT heeft verder stevige sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en komt zoals gezegd nog dit jaar op de markt. De introductie vindt waarschijnlijk in September plaats; een première tijdens de AutoSalon van Parijs lijkt daarmee bijna zeker.

Puristisch, sportlich und clean ?  Audi zeigt neues TT-Interieur auf der CES

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: