Snelle kerst: sterkste Volkswagen Golf R360S alleen voor Zwitserland

Voor alle Volkswagen fans in Zwitserland brengt de Kerstman een leuk cadeautje mee in de vorm van de allersnelste Golf R ooit, de R360S.

Na een één-tweetje tussen de Zwitserse VW-importeur AMAG en het Volkswagen-concern is deze variant op de Golf R in het Alpenland in een sterk gelimiteerde oplage leverbaar. Van de hatchback worden er slechts 165 op kenteken gezet, de Variant is met 55 exemplaren nog een stukje zeldzamer.

De R360 is te herkennen aan de striping met koolstofvezeloptiek en 19”-inch «Pretoria»-velgen. Zwart gespoten 17”-inch lichtmetaal (Dijon) inclusief winterbanden, Navi Discover Pro, Dynaudio, Leder Vienna, Keyless entry en een achteruitrijcamera maken het geheel compleet.

Onder de kap is een door ABT getunede 2,0-liter TFSI te vinden die er dankzij wat elektronische ingrepen 60pk en 80Nm extra uitperst. Daarmee komt het vermogen van deze Über-R uit op 360pk bij 460Nm koppel.

Dat is genoeg om met hulp van de standaard aanwezige 4-Motion vierwielaandrijving in 4,7 seconden naar de 100 km/h te sprinten. Daarmee snoept deze R360S de ‘normale’ Golf R zo’n twee tienden van die sprinttijd af. De topsnelheid is niet begrensd op 250 km/h, maar komt 15 kilometer per uur hoger uit (265 km/h).

Volgens Volkswagen Zwitserland komt het verbruik van deze Golf uit op 6,9 liter per 100 kilometer, maar realistischer zijn zo’n 2,5 liter meer bij lekker doorrijden. De prijzen beginnen bij bijna 58.000,- Zwitsere Franken en dat is omgerekend zo’n 54 mille.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: