Snelle Volkswagen Transporter nodig? B&B weet raad

Net nu de Europese Unie heeft aangegeven dat er gediscussieerd wordt over een voorstel om een snelheidsbegrenzer in alle bedrijfsauto’s verplicht te stellen, komt de Duitse Volkswagen tuner en specialist B&B met een opvoersetje voor de laatste generatie Volkswagen Transporter.

Dit opvoersetje gaat schuil onder de geweldig naam “Leistungsstufe 5” en is van toepassing op de 2,0-liter TFSI in de T5. Dankzij deze kit krijgt de T5 de beschikking over 362Pk en een koppel van 560Nm. Daarmee knalt deze ideale bouwvakkersbus ruim 3,5 tel sneller naar de 100 km/h dan de serieversie, namelijk in slechts 6,2 seconden.

B&B Volkwagen Transporter T5 2013  02

In Brussel zullen ze ook niet zo blij zijn, want de topsnelheid van de T5 stijgt van 197 km/h naar bijna 250 km/h. Een tikkeltje meer dan de 120 km/h die de EU nu voorstelt dus.

Om het geheel daarnaast nog een beetje veilig te maken levert B&B ook een verlaagd onderstel, desgewenst in hoogte en hardheid instelbaar, remmen met 6-zuigers en velgen ergens tussen de 18”- en 20”-inch. Nederlandse prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: