Sneller dan de Brandweer: ABT neemt Audi RS6 Performance onder handen

VAG-tuner ABT lijkt de smaak te pakken te hebben voor wat betreft gelimiteerde modellen. Hadden we eerder nog de op 50 exemplaren gelimiteerde TT RS-R, nu is het de beurt aan een onder handen genomen RS6 Performance.

Ook die verschijnt namelijk in een oplage van slechts 50 exemplaren en gaat dan schuil onder de naam RS6+. Weinig fantasievol, maar dat even terzijde.

Waar de RS6 in Performance-trim het moet doen met 605pk, zorgt ABT er voor een honderdtal extra, waardoor het vermogen en koppel uitkomen op 705pk en 880Nm.

Het zal je dan ook niet verbazen dat deze RS6+ snel, extreem snel is. Maar hoe snel dat vertelt ABT er dan weer even niet bij.

Aan de buitenkant is de ABT RS6+ uiteraard te herkennen aan de nodige extra onderdelen, al dan niet met een aerodynamische achtergrond. Zo zien we een carbon fiber voorspoiler aan de voorbumper, carbon spiegelkappen, carbon skirts, een carbon spoiler op de achterklep en carbon eindstukken voor de uitlaten.

Naast de brandweerrode kleur zien we een setje 22”-inch velgen in een fatsoenlijk design, inderdaad dezelfde velgen die de TT RS-R ook heeft (maar dan in 20”-inch).

Als je deur opendoet wordt er een RS6+ logo op de grond geprojecteerd en is de binnenkant verder onder handen genomen.

De prijs is niet bekend, maar reken maar dat die niet mals is. De ABT Audi RS6+ staat volgende week uiteraard op de beursvloer in Genève.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: