Solar-Carport speciaal ontwikkeld voor BMW-i-modellen

Speciaal voor de extra milieubewuste i-rijder heeft BMW Designworks USA een concept carport voor de i3 en i8 ontwikkeld die stroom opwekt uit zonne-energie en die qua vormgeving en filosofie perfect bij deze modellen aansluit. De carport combineert volgens BMW hoogwaardige technologie met een innovatief design.

BMW i3 i8 carport zonne energie solar paneel 04

Zo zijn het uiterlijk, de kleuren en de materiaalkeuze op de i-modellen afgestemd. Naast carbon wordt daarom bamboe gebruikt, een materiaal dat ook in het interieur van bijvoorbeeld de i3 terug te vinden is. De zonnepanelen zijn gemaakt volgens het “glas op glas” principe, dat veel licht doorlaat en dus voor een zo hoog mogelijk rendement zorg draagt. Daarnaast komt glas de levensduur van de panelen ten goede.

BMW i3 i8 carport zonne energie solar paneel 02

In combinatie met de BMW-i-Wallbox Pro kan je i3 of i8 zo perfect middels zonne-energie worden opgeladen. De Wallbox laat daarbij exact zijn hoeveel stroom de zon je schenkt en hoeveel uit het normale lichtnet gehaald wordt. Mocht de carport teveel stroom leveren dan kan deze in het huishouden gebruikt worden.

Of deze carport ook in Nederland op de markt komt is nog niet bekend, net zo min als de prijs uiteraard.

BMW i3 i8 carport zonne energie solar paneel 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: